Societat 24/04/2022

Més de 3.000 ciutadans francesos poden votar a Mallorca aquest diumenge per decidir entre Macron o Le Pen

El col·legi electoral s'ha establert al Liceu francès de Palma

1 min
Un home vota a les eleccions franceses des de Palma

PalmaA França poden votar fins a 48,7 milions de persones. Ara bé, 3.450 ho poden fer a Mallorca, gràcies al col·legi electoral que s'ha establert al Liceu francès de Palma per garantir el dret als ciutadans francesos residents a l'illa.

Fins a les quatre de l'horabaixa, segons ha explicat el cònsol francès a Mallorca, Michel Magnier, han votat al voltant de 750 persones entre les dues taules que hi ha disposades al Liceu, un 25% del total. Magnier també ha assegurat que la jornada ha transcorregut amb total normalitat.

Així mateix, el cònsol ha detallat que s'ha viscut molt bon ambient durant tot el dia. "El bon temps ha ajudat que la gent hagi vingut a votar. I sempre és agradable veure cares conegudes d'antics alumnes del Liceu i d'altres amics de tota la vida", contava Michel Magnier. Fins i tot, ha assegurat que l'antic degà del Liceu ha exercit el seu dret a vot, a 101 anys.

Així doncs, avui la societat francesa decidirà en la segona volta de les eleccions del seu país entre el president de la República, Emmanuel Macron, i la candidata d'extrema dreta, Marine Le Pen.

Fa cinc anys, Emmanuel Macron va vèncer la líder de Reagrupament Nacional amb comoditat, amb un 66% dels vots. Aquest cop les enquestes apunten a una victòria del president amb menys marge. Tot i això, els darrers dies Macron ha anat guanyant terreny i les darreres enquestes li atorgaven entre un 54% i un 57% dels vots, a priori prou marge per evitar que l'extrema dreta es coli a l'Elisi.

stats