Societat 09/05/2021

Uns 200 vehicles participen a Palma en una protesta contra l'abús de la temporalitat a les administracions

És la sisena concentració contra aquesta problemàtica

ARA Balears
1 min
Vehicles participants en la caravana d'aquest diumenge.

PalmaUns 200 vehicles han participat aquest diumenge a Palma en una protesta contra l'abús de la temporalitat a l'administració pública i la falta d'inspeccions i sancions. Aquesta ja és la sisena concentració, que també s'ha convocat a escala estatal, contra aquesta problemàtica, segons informa Europa Press.

La coordinadora de Temporals i Interins de les Balears, Sonia González, explica que "es continuen fent caravanes i protestes perquè no s'acaben d'atendre els drets laborals d'aquest col·lectiu". "No és cap caprici ni es tracta de cap arbitrarietat per part de tot el personal temporal de les administracions públiques", insisteix.

Ha afegit també que aquest diumenge se celebra el Dia d'Europa i que un dels objectius de la concentració "és recordar que les caravanes tenen més sentit que mai, perquè la llei que protegeix els drets d'aquest col·lectiu és la directiva europea de 1999/70, i l'estat espanyol la incompleix en l'àmbit de la cosa pública".

"És una directiva que tots els països han de transposar en el seu marc normatiu i Espanya no ho ha fet. Ho ha complit per a empreses privades, però no per a empleats públics", ha lamentat Gómez. Així mateix, ha destacat que l'administració pública "abusa dels contractes i acomiada de manera lliure i gratuïta, i això afecta principalment el 70% de les dones de més de 45 anys, que es troben en dificultats per recol·locar-se".

stats