Premis
Societat 18/12/2022

16 persones i entitats reben els premis, honors i distincions 2022 del Consell de Mallorca

Cladera ha defensat la importància de la democràcia

ARA Balears
2 min
Els Premis, Honors i Distincions 2022

PalmaEl Consell de Mallorca ha entregat aquest diumenge els premis, honors i distincions 2022 a setze persones i entitats. L'entrega, que ha estat l'acte central de la Diada de Mallorca 2022, s'ha duit a terme al teatre Principal de Palma i ha premiat persones i entitats que "són un referent tant per la seva trajectòria com pel servei que han prestat a la societat de l'illa".

El Consell insular ha atorgat les Medalles d'Honor i Gratitud al metge Antoni de Lacy; al Club Esportiu Constància; a Josefina Colom, referent de la gent gran a la Part Forana; a Pastisseries Can Pomar; a la xocolateria Can Joan de s'Aigo, i a la cooperativa d'ensenyament Gianni Rodari. D'altra banda, en aquesta edició l'escriptora Antònia Vicens ha estat nomenada com a Filla Predilecta de Mallorca i enguany s'ha reconegut la trajectòria de la periodista Virginia Eza, qui va morir recentment i que és ara Filla Adoptiva de Mallorca.

Pel que fa als premis Jaume II (que es lliuren a les persones físiques i jurídiques que hagin destacat durant l'any natural previ en els mèrits consistents en la promoció dels símbols, referents històrics o el nom de Mallorca), els han rebut aquest diumenge els Cossiers d'Alaró, la fira de teatre FIET, les famílies acollidores de l'IMAS, els motociclistes Augusto Fernández i Izan Guevara, l'esportista Shella Badaseraye i el mestre artesà ceramista Joan Pere Català.

Durant l'acte d'entrega dels premis, la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha assegurat que els premiats són un exemple de "generositat i compromís". En aquest sentit, Cladera ha reivindicat l'esperit mallorquí com a poble obert i integrador. "Tots i totes som el cos i l'ànima de la societat lliure, forta i de progrés que estam construint junts".

A més, la presidenta ha destacat la importància de defensar la democràcia, que "tant ens ha costat construir com a societat pacífica, diversa i justa que som". "No podem abaixar la guàrdia, cap fita està assegurada. Malauradament, la democràcia no és un estat natural i cal defensar-la dia a dia, minut a minut. No ens podem permetre que la crispació política que estam vivint aquests dies posi en perill la credibilitat de les institucions i comprometi el projecte de convivència democràtica que ens hem donat entre tots", ha sentenciat.

Quant al futur de l'illa, Cladera ha remarcat que un dels reptes de futur més importants que tenim a la nostra illa és el de transicionar el nostre model econòmic basat en el turisme de quantitat a un model basat en la qualitat i la sostenibilitat, en què el turisme, el territori i la societat convisquin en equilibri i harmonia".

stats