Successos

Una quinzena de ferits al caure un autobús urbà pel forat d'unes obres a Cornellà

El conductor hauria avisat que estava indisposat poc abans del sinistre que s'ha saldat amb dos afectats greus

3 min
L'autobus accidentat a Cornellà.

BarcelonaUn aparatós accident d'un autobús de la línia L10 que circulava aquest dilluns per la carretera d'Esplugues ha deixat catorze persones ferides després que el vehicle caigués dins el forat d'unes obres. L'accident ha passat en una zona en construcció al municipi de Cornellà de Llobregat i ha deixat un ferit crític, que ha estat traslladat a l'Hospital de Bellvitge, i un altre en estat greu, a qui han derivat a l'hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí. Una dotzena de persones més han patit lesions de diversa consideració, si bé no tots han requerit hospitalització.

Els fets han tingut lloc al voltant de les 13 h quan un dels autobusos que feia el recorregut entre el Prat i Sant Feliu de Llobregat i transportava 25 viatgers ha sortit de la carretera. El vehicle s'ha enfilat a la vorera i ha acabat caient al forat d'uns cinc metres de profunditat d'unes obres que s'estan realitzant a la cruïlla entre l'avinguda de Sant Ildefons i l'avinguda de Cornellà d'Esplugues. "L'autobús no anava de pressa, però tampoc sembla que el conductor hagi intentat frenar o canviar de direcció, és com si s'hi hagués llençat de cap", explica a l'ARA un veí que viu a la zona i que era a la vorera de davant quan s'ha produït l'accident.

De fet, segons apunta Rosanbus –la companyia que opera aquesta línia– en un comunicat, minuts abans de l'accident el conductor hauria comunicat a la central que no es trobava bé a través de l'emissora. Després ja no ha respost als requeriments posteriors. La mateixa empresa explica que, tan bon punt han perdut la comunicació, s'ha sol·licitat una ambulància i han enviat un inspector i una brigada de control.

El forat on ha caigut el vehicle urbà que gestiona l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) forma part d'unes obres d'un aparcament que s'està construint en un nou complex que ocuparà la zona de l'antiga fàbrica Montesa d'Esplugues de Llobregat. L'autobús ha bolcat i ha quedat amb les finestres i el lateral dret tocant a terra just a l'espai que quedava entre la vorera i dues columnes d'un edifici que encara estan a mig construir.

Un forat de cinc metres de profunditat

Segons explica el mateix veí en declaracions a aquest diari, ell ha estat una de les persones que ha avisat els serveis d'emergències i "en qüestió de minuts" hi han aparegut diverses ambulàncies del SEM, els Mossos d'Esquadra i els Bombers. Tot i que la majoria d'afectats han pogut sortir del vehicle pel seu propi peu, alguns passatgers han hagut de ser evacuats. A més dels ferits de pitjor pronòstic, que han estat traslladats a Bellvitge i al Broggi, també s'han derivat diverses persones lesionades a l'Hospital Clínic i a diferents centres d'urgències d'atenció primària (CUAP) de la zona.

Fins al lloc del sinistre s'han traslladat cinc vehicles dels Bombers i onze equips del SEM per atendre els ferits. Mentrestant, els Bombers també han treballat per controlar una fuita de gasoil que ha patit el vehicle arran de l'accident. A més, com que no rebien resposta del conductor i veien a través del sistema de localització que l'autobús estava aturat, l'operadora de la línia també ha avisat el 112.

Un inspector i un equip de l'empresa han acudit al lloc de l'accident per veure què havia passat. Un cop evacuats els passatgers i també els operaris que treballaven a l'obra, al voltant de les 17 h, dues grues de gran tonatge han retirat l'autobús accidentat i poc després s'ha pogut restablir el trànsit de la zona. Ara la Policia Local d'Esplugues s'ha fet càrrec de la investigació per aclarir les causes de l'accident.

Dues grues retirant l'autobús que ha caigut a unes obres a Cornellà.

Les obres fa mesos que duren a la zona, però, segons explica un dels veïns, fa només una setmana el forat de cinc metres de profunditat on aquest dilluns ha caigut l'autobús era gairebé el doble de profund. L'home que viu just davant de la zona en obres explica que en els últims dies els operaris havien estat abocant formigó i havien reduït considerablement la profunditat del sot. "Hem tingut sort que l'accident ha estat avui i no la setmana passada perquè probablement hauria estat molt més greu", ha assegurat el veí, que ha insistit a elogiar la rapidesa dels serveis d'emergències.

stats