Salut i nutrició 20/09/2022

L'Escola de Salut Pública de Menorca torna a la presencialitat amb 600 alumnes

Es faran nou cursos i deu trobades

Iván Martín
2 min
El director de l'Escola, Maties Torrent, a l'acte de presentació.

MAÓL'Escola de Salut Pública de Menorca ha tornat aquest dimarts a recuperar la presencialitat, perduda durant la pandèmia de la covid-19. Una 33a edició que es presenta ambiciosa amb la inscripció de gairebé 600 persones, que es donaran cita en els nou cursos i deu trobades.

La presencialitat i les referències a la pandèmia han estat molt presents a l'acte d'inauguració, que ha tingut lloc a l'illa del Llatzeret del port de Maó. Així, el director acadèmic de l'Escola, l'epidemiòleg Maties Torrent, ha destacat que el projecte sigui compartit per totes les institucions: "A l'Escola han guanyat importància els components socials i comunitaris de la salut, que s'analitzen des de diferents perspectives, i més després d'una pandèmia que ha intensificat les desigualtats".

D'altra banda, Torrent ha emfatitzat les dues trobades organitzades per la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària, que debatran el paper que ha tingut la sanitat pública i els reptes de futur: "Ha contribuït a l'anàlisi en l'àmbit mundial publicant un document de propostes sobre propietat intel·lectual que servirà com a base del Tractat de Pandèmies que està elaborant actualment l'Organització Mundial de la Salut".

Per la seva part, el rector de la UIB, Jaume Carod, ha recordat que l'educació i la sanitat pública són els pilars i els motors més potents del progrés i el benestar social. A més, la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha posat en valor que l'Escola es dugui a terme a l'illa del Llatzeret: "És un icona que en els seus orígens ja va ser un referent mundial en la contenció de pandèmies, i ara es manté com un espai de debat sobre la salut".

A part del programa acadèmic, l'Escola ha organitzat dues activitats obertes al públic, una conferència a l'Institut Menorquí d'Estudis, Atención primaria o barbarie, i una altra coorganitzada amb la Fundació Ernest Lluch a la seu del Consell, Salut i sanitat: reptes, prioritats i estratègies de canvi.

stats