Publicitat
Publicitat

L'apunt

Radiografia de la universitat en línia de Catalunya

Prestigi equivalent

Planell admet que des de les universitats presencials "s'ha tendit a dir que la formació en línia és de segona categoria". Però ho nega i recorda que ara les grans nord-americanes com l'MIT o Harvard ja hi desembarquen. "Es preparen per al canvi que ve", diu, amb la davallada de recursos públics, l'augment de mobilitat d'estudiants entre països i l'arribada d'alumnes cada vegada més acostumats a internet, "la generació digital".

46.281 graduats

La UOC ja acumula 46.281 graduats de 60 països, un 55,4% dels quals són homes i el 44,6% són dones. Un 62,1% dels alumnes són casats o viuen en parella i tan sols un 56,6% no tenen fills. El 88% dels estudiants treballen i el 85,6% d'aquests exerceixen la seva professió en el sector serveis. Devers 2.000 dels actuals estudiants de la UOC són de les Illes Balears i aquest curs se'n graduen 296, que avui reben el diploma a Manacor.

16 graus i 32 màsters

La Universitat Oberta de Catalunya ofereix 16 graus i 32 màsters universitaris, segons consta a la seva web. Els estudis d'on surten més graduats cada any entre els que ofereixen són els de ciències empresarials, els de dret i els de psicologia, per aquest ordre. Segons la xifra del centre, un 55,9% dels qui hi acaben els estudis diuen que tenen una satisfacció alta dels cursos que hi han fet i un 23,9% la qualifiquen de molt alta.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF