Política 19/01/2018

Tolo Gomila: “El mercat s’autoregula; no cal limitar enlloc el lloguer a 60 dies”

Ll.f.lorenzo
2 min
Tolo Gomila: “El mercat s’autoregula; no cal limitar  enlloc el lloguer a 60 dies”

PalmaEl vicepresident de l’Associació de Lloguer Turístic de Balears (Aptur) i president de la Federació Espanyola d’Associacions d’Habitatges i Apartaments Turístics (Fevitur), Tolo Gomila, ha esta una de les primeres veus empresarials a reaccionar sobre el model de zonificació per al habitatges de lloguer turístic del Consell de Mallorca, tot i que ho ha fet a títol personal.

Gomila, que ha afirmat aquesta setmana a Fitur que “els habitatges vacacionals suposen un actor importantíssim en la generació de Producte Interior Brut i riquesa per als ciutadans” i que permeten que els ingressos que generin “arribin d’una forma més capilar a la societat”, s’ha mostrat “molt preocupat” pel fet que “en algunes zones es limiti el lloguer a 60 dies per any, ja que desincentivarà als propietaris a llogar els habitatges”. Segons Gomila “pens que el mercat es regula tot sol i no feia falta aquesta restricció”. El vicepresident de l’Associació de Lloguer Turístic de Balears troba també que aquesta oferta afavoreix la desestacionalització i el turisme familiar.

Així i tot, Gomila va fer aquestes declaracions a títol personal ja que les principals organitzacions empresarials i propietàries d’allotjaments estan encara analitzant el document i valorant-lo en comú abans de manifestar un posicionament oficial. De fet, la mateixa Associació de Lloguer Turístic de Balears va informar mitjançant una font oficial que aquests dies mantindrien una reunió de treball i comunicarien amb una nota de premsa la postura oficial.

La mateixa prudència va tenir l’entitat especialitzada en lloguer de Villes Turístiques.

En el mateix costat que els propietaris d’aquests allotjaments hi ha empreses de la construcció dedicades a reformar edificis i reconvertir-los en apartaments i habitatges per a lloguer turístic i que veuen amb preocupació que la regulació freni la renovació dels establiments que han viscut durant els darrers anys, ajudant-los a sortir de la crisi en què es trobava el sector.

D’altra banda, la Federació Hotelera de Mallorca, molt interessada a regular aquesta competència a una part dels establiments hotelers, també va indicar que no serà fins a la setmana que ve quan mostrarà el seu parer.

stats