Política 17/09/2016

El PSIB lamenta el recurs "injust" dels hotelers contra l’ecotaxa

Ara Balears
2 min
La presidenta, Francina Armengol, i la presidenta de la FEHM, Inma de Benito, en imatge d’arxiu.

PalmaL’ombra d’un nou enfrontament obert entre els hotelers i un Govern de progrés torna a planar per damunt les Balears. El portaveu del PSIB, Francesc Miralles, va criticar l’actitud de la Federació Hotelera de Mallorca (FEHM), que divendres va anunciar la interposició d’un recurs contenciós administratiu contra el reglament de l’impost del turisme sostenible. L’oposició dels empresaris del sector ja va suposar la mort de la primera ecotaxa, implantada pel Pacte de Progrés.

Miralles lamentà que “ara que l’impost de turisme sostenible funciona, és temps de decidir els projectes que hem de posar en marxa, no de recursos injustos”. A banda de criticar el moment, qüestionà les maneres. “Amb tots els espais de diàleg oberts, costa de creure que no s’hagin pogut solucionar abans les discrepàncies tècniques que pareix tenir la FEHM amb el reglament de l’impost”, va dir.

Se’n desconeixen els arguments

La Federació Hotelera va anunciar divendres la mesura judicial en un breu comunicat enviat divendres als mitjans de comunicació. La FEHM es limità a anunciar que “amb aquest recurs s’inicia un procés jurídic que continuarà amb la presentació d’una demanda per part de la FEHM en el termini corresponent, en el qual s’esgrimiran els arguments jurídics que s’han considerat per a la interposició d’aquest recurs”. Ni el servei de premsa de la FEHM ni la seva presidenta, Inma de Benito, van respondre a la cridada de l’ARA Balears.

El portaveu socialista se’n lamenta: “Amb temporades turístiques de rècord com aquesta, no es justifiquen les traves que volen posar alguns hotelers a l’impost turístic; és una manera que es pugui compensar l’impacte territorial i mediambiental del turisme a la nostra terra”.

stats