INFRAESTRUCTURES SOCIALS
Política 24/09/2016

Mallorca tindrà una nova residència per a dependents

El centre, de 100 places, es començarà a fer a final del 2018

Ara Balears
2 min
Canyelles, Santiago, Ensenyat i Armengol observen els plànols de la futura residència.

PalmaEl Govern i el Consell de Mallorca preveuen començar entre final de 2018 i principi de 2019 la construcció d’una residència per a majors i persones dependents amb un centenar de places a Pòrtol (Marratxí) en un terreny cedit per l’Ajuntament de la localitat.

Autoritats de les tres administracions visitaren ahir el solar on es construirà el centre. La presidenta de l’Executiu, Francina Armengol, va explicar que aquest projecte és un reflex que la política social i l’aplicació de la Llei de dependència són una de “les prioritats” del Govern, segons informa l’agència de notícies Efe.

“Aquesta residència, amb poc més de cent places, dóna fe de la proposta compartida amb altres institucions”, va assegurar Armengol, en declaracions facilitades pel Govern.

Falten places

La presidenta va destacar que “falten moltes places residencials a Mallorca”, per la qual cosa és necessari avançar en projectes com el presentat ahir i en “l’estratègia de pensar a llarg termini a la comunitat autònoma i l’envelliment de la població i fer polítiques que planifiquin el futur per als majors i persones amb dependència”.

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, va expressar satisfacció pel fet que es pugui començar la construcció d’una residència pública gràcies a la col·laboració de totes tres administracions.

Santiago també va avançar que la construcció tindrà un cost aproximat de 18,5 milions d’euros i que el procés per fer-ho possible començarà dimarts que ve, quan s’aprovarà el conveni per a la cessió del terreny per part de l’Ajuntament de Marratxí al Consorci Sociosanitari de Mallorca, en el qual participen el Govern i el Consell.

A continuació es tramitaran la llicència pertinent i el concurs arquitectònic de construcció.

“Confiam que a final del 2018 i principis de 2019 es començarà a construir, perquè durant el 2017 es faran tots els tràmits de licitació, concurs i llicència”, va explicar Santiago.

Entorn verd

La consellera va destacar la idoneïtat de la ubicació triada, on estan disponibles 4.500 metres quadrats, la qual cosa permetrà “respectar tot un bosc i una zona verda”, amb la qual cosa s’evita haver d’habilitar la zona de jardí que requereixen aquest tipus d’instal·lacions de caire social.

“És un lloc fantàstic per a una residència, perquè està integrat amb els veïns”, va dir Santiago, qui a més a més va agrair la “cessió generosa i intel·ligent” realitzada per l’Ajuntament, perquè considera que la residència serà també beneficiosa per al municipi, ja que “es crearan llocs de feina estables i de qualitat”.

A la visita al solar on es construirà la residència, hi van assistir també el president del Consell de Mallorca, Miquel Ensenyat; el batle de Marratxí, Joan Francesc Canyelles, i la consellera insular de Benestar i Drets Socials i presidenta de l’Institut Municipal d’Afers Socials, Margalida Puigserver.

stats