ALTS CÀRRECS
Política 18/03/2016

El Govern nega els rumors de remodelació

El conseller portaveu desmenteix que Armengol es plantegi la destitució d’Esperança Camps

Jaume Vinyas
2 min
La consellera de Transparència, Participació i Cultura, Esperança Camps.

Palma“Fins on jo sé, la presidenta té claríssim que aquest Govern funciona bé i està donant bons resultats”, va assegurar el conseller portaveu, Marc Pons, quan se li va insistir sobre els rumors d’una imminent destitució de la consellera de Transparència, Participació i Cultura, Esperança Camps.

Comentaris en veu baixa en aquest sentit circulen des de fa dies en els ambients polítics i periodístics. Pons, com no podia fer d’una altra manera, va defensar la seva companya de gabinet, a qui s’acusa de manca d’empenta, especialment en alguns projectes estrella de la legislatura, com la creació de l’Oficina Anticorrupció. “La consellera Camps s’ha trobat dificultats que altres departaments no han tingut, ja que ha hagut de posar en marxa una conselleria nova, dedicar línies prioritàries i obrir nous camins fruit de les demandes ciutadanes”, va assegurar. El conseller de Presidència va reiterar que considera que la menorquina està fent una “bona feina” i va negar cap distanciament amb Armengol. En aquest sentit, va destacar que totes dues viatjaran aquest diumenge a París per acompanyar l’artista Miquel Barceló en la inauguració d’una important exposició. Pons va indicar que, paral·lelament a aquest acte, Camps té una agenda d’actes intensa, amb la qual cosa desmentia la suposada manca de voluntat que se li atribueix en determinats cercles. Amb tot, va reconèixer, només la presidenta Armengol té la potestat de decidir sobre el futur de la seva companya.

L’estat de Boned

Les especulacions abracen un altre dels consellers, en aquest cas, pel seu estat de salut. El responsable de Territori, Mobilitat i Energia, Joan Boned, està ingressat en un hospital d’Eivissa. Tot i que també hi ha rumors d’un relleu motivat per aquestes complicacions, Pons va assegurar que confien que el conseller “estarà plenament recuperat en tres o quatre setmanes”. Fins llavors, la presidenta Armengol ha repartit temporalment les funcions de la Conselleria en els departaments d’Hisenda (Arquitectura i Habitatge); Treball (Mobilitat i Transports); Medi Ambient (Energia i Canvi Climàtic) i Presidència (Ports, Aeroports i Ordenació del Territori).

Sense notícies del projecte de Cort

per a Son Dureta

El conseller portaveu, Marc Pons, va assegurar que al Govern “no ha arribat cap petició” de l’Ajuntament de Palma per utilitzar part de Son Dureta per a usos ciutadans.

La regidora de Participació Ciutadana, Eva Frade, va revelar dijous, en la comissió informativa de Serveis a la Ciutadania, que el departament d’Urbanisme està interessat a utilitzar part de les instal·lacions de l’antic hospital de referència, actualment en desús. El projecte de Cort seria reconvertir part del vell hospital en un centre cultural per a les barriades de la Teulera, Son Dureta i Son Armadans.

Frade va anunciar les intencions de l’equip municipal mentre es debatia una proposició de Ciutadans per construir un casal de barri en un solar municipal situat enfront de l’antic hospital.

stats