DÍGITS I ANDRÒMINES
Misc 21/12/2013

Els 10 gadgets més sorprenents de l'any

i
Albert Cuesta
4 min

La tecnologia avança a un ritme que supera la capacitat de la gran majoria de la societat d'imaginar que existeixen invents tan avançats. Aquest 2013 ens ha deixat bons exemples de creacions punteres. Es tracta de gadgets que no sabíem que necessitàvem fins que hem vist com ens poden ajudar.

Ultimate Ears Boom (199 €)

Aquest cilindre, de la mida d'una llauna i mitja de refresc, és un altaveu estèreo portàtil amb bateria recarregable. Amb aquest altaveu, la música s'escolta molt millor que amb els de l'ordinador, el telèfon mòbil o la tauleta, als quals es connecta per Bluetooth. També funciona com a mans lliures per fer i rebre trucades. Té aplicacions per ajustar l'equalització o usar-lo com a alarma.

Lock8 (179 $)

Un cadenat connectat per a bicicletes que s'obre i es tanca amb el telèfon mòbil. Porta sensors de vibració i temperatura que detecten tots els mètodes que fan servir els lladres (des de la cisalla fins al bufador). En cas d'intent de robatori, fa sonar una sirena i envia un avís a l'aplicació mòbil del propietari i a tots els altres usuaris del sistema que hi hagi a prop del lloc. Incorpora GPS per localitzar el vehicle robat.

Nest Protect (129 $)

Tony Fadell, l'inventor de l'iPod, s'ha proposat fer interessants els electrodomèstics més avorrits. En lloc de fer sonar una alarma sorollosa, aquest detector de fum i monòxid de carboni connectat per wifi avisa de les incidències amb una veu amable que sona a tots els detectors de la llar i a l'aplicació mòbil. En cas de falsa alarma es pot silenciar fent un gest amb la mà. També fa de llum de cortesia.

Tile (19,95 $)

Aquestes etiquetes connectades tenen la mida d'un segell i es poden enganxar o posar a dins de qualsevol objecte valuós que vulguem tenir localitzat, sigui la bossa, la guitarra o l'ordinador. Si som a prop de l'objecte però no el trobem, amb l'aplicació mòbil podem fer sonar l'altaveu incorporat. I si en som lluny, notifiquen la seva posició connectant-se al telèfon d'altres usuaris del servei que passin per allà.

Run'n'Read

Si heu intentat combatre l'avorriment de les sessions de bicicleta estàtica o altres màquines d'exercici llegint un llibre electrònic, sabreu que els sotracs fan impossible fixar la vista en el text. Aquest adaptador, enganxat al coll de la samarreta o a la cinta del cap, desplaça amunt i avall la imatge de la pantalla al mateix ritme que els moviments del nostre cap, fent que el text aparegui estàtic. No n'indico el preu perquè s'ha quedat en projecte en no assolir prou finançament.

Narrative Clip (279 $)

Una altra pinça per al coll de la camisa, però aquesta conté una càmera de cinc megapíxels que cada 30 segons fa una fotografia del que tenim al davant i la publica en una web d'accés privat on l'usuari pot revisar la seva activitat diària, conservar-la per a la posteritat i crear-ne vídeos per compartir-los amb altres persones. Com aquell episodi de la sèrie Black mirror però sense haver d'implantar-vos res.

HP Envy 17 Leap Motion (1.350 €)

A més de teclat i trackpad, aquest ordinador portàtil es pot controlar amb gestos de les dues mans gràcies al detector de moviment Leap Motion que porta incorporat. Serveix per manipular objectes de manera natural, tant en jocs com en aplicacions industrials. Si ja teniu ordinador, també existeix un adaptador extern que costa 79 dòlars.

Pebble (150 $)

De l'allau de rellotges connectats que hi ha al mercat, aquest és l'únic que trobo pràctic: en comptes d'haver de carregar la bateria cada dia, té una autonomia de gairebé una setmana, gràcies a la pantalla de tinta electrònica, com la dels llibres digitals. És submergible, registra l'activitat física i mostra notificacions de l' smartphone (Android o iPhone) que portem a la butxaca, connectat per Bluetooth.

Lockitron (179 $)

Un altre pany, en aquest cas per a la porta de casa, que s'obre i es tanca tocant-lo amb un telèfon compatible NFC, acostant-nos-hi quan portem l'iPhone a sobre o bé -si es connecta a la xarxa wifi de casa- amb les aplicacions per a iOS i Android o amb el navegador web de qualsevol ordinador o telèfon mòbil. A dins porta un xip Arduino i no substitueix el pany mecànic per poder fer servir també la clau normal.

Instacube (149 $)

Els marcs fotogràfics digitals són molt pràctics, però de proporció rectangular, mentre que les fotos d'Instagram tenen format quadrat. Aquest model resol la discrepància amb una pantalla quadrada que permet veure les fotos tres vegades més grans que a la pantalla del mòbil, siguin pròpies o dels vostres contactes a la xarxa fotogràfica. Es connecta per wifi i també pot agafar imatges del vostre Facebook.

Si teniu una estona, en aquesta llista de reproducció podeu veure els vídeos promocionals dels 10 productes.

(Segons alguns lectors, el nostre enllaç original a la pàgina d'Instacube contenia codi maliciós. Tot i que no hem pogut verificar-ho, per precaució l'hem substituït per un vídeo del dispositiu a YouTube).

stats