Publicitat
Publicitat

Els disturbis a Rio de Janeiro augmenten després de la mort d'un jove en una operació policial

Els enfrontaments entre els veïns d'una favela i la policia arriben al cèntric barri de Copacabana

La mort d'un jove, dimarts a la nit, durant una operació policial a Rio de Janeiro ha provocat importants disturbis al barri turístic de Copacabana. Els fets van començar a la favela Pavão-Pavãozinho després de la mort del jove ballarí Rafael da Silva Pereira, de 25 anys, durant una persecució policial, segons expliquen els veïns de la zona. La mort del jove ha provocat una onada de protestes que han causat, com a mínim, un mort i han obligat a tancar diversos carrers del cèntric barri de Copacabana.

El cadàver de Pereira va ser trobar dins una escola de la favela, sense ferides de bala, segons la policia, però amb signes de tortura, segons la seva família. Les causes i les circumstàncies de la mort encara s'estan investigant, tot i que la Policia Civil assegura que els exàmens preliminars assenyalen que Pereira té ferides compatibles amb una "caiguda", segons han dit en un comunicat.

Els veïns de la favela asseguren, per la seva banda, que Pereira va ser colpejat per diversos policies que el van confondre amb un integrant d'una banda. En protesta per aquesta mort, alguns habitants de la zona van incendiar diversos carrers de la favela, que se situa en un turó de Copacabana, i també van provocar explosions que es van sentir des del barri turístic, a la bora del mar, on es concentren la majoria d'hotels de la ciutat. En aquests disturbis ha mort un home de 30 anys que encara no ha estat identificat, per un tret al cap, segons la secretaria municipal de Salut. Els veïns també denuncien que un nen del barri, de 12 anys, ha rebut una bala al cap, però cap font oficial ha confirmat aquesta informació.PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF