Publicitat
Publicitat

REIAL MALLORCA

La brúixola és Àlex Vallejo

El del planter té molts números per substituir Thomas davant el Jaén

El Mallorca tindrà una altra oportunitat d'assaltar les anhelades posicions de promoció d'ascens amb la visita a Jaén de diumenge. Els vermells hauran d'estar pendents d'altres resultats per accedir-hi, però també hauran de guanyar un partit que no es presenta senzill.

En primer lloc, perquè el Mallorca mai no ha vençut en les quatre ocasions que ha visitat Jaén (hi ha sumat dos empats a zero i dues derrotes), la darrera, la temporada 1980-81, quan els dos conjunts militaven a Segona B. En segon lloc, i deixant de banda els precedents estadístics, perquè el Mallorca haurà de saber sobreposar-se a l'absència per sanció de Thomas, imprescindible per José Luis Oltra sempre que no ha estat sancionat.

Amb Martí fora de combat i Bigas entre cotons d'ençà de la setmana -ahir es va exercitar al marge dels seus companys-, el jove Àlex Vallejo es perfila com la brúixola que marcarà el rumb de l'equip al camp de La Victoria de la ciutat andalusa. El futbolista alabès ha demostrat en els dos partits que ha jugat amb el primer equip que és capaç de donar sentit al joc, mantenir el conjunt cohesionat i, fins i tot, d'arribar amb perill a l'àrea rival.

Una agradable sorpresa

Vallejo va botar a l'aparador del primer equip com a conseqüència de la baixa de Thomas per acumulació de targetes davant l'Alabès. I precisament una nova sanció del ghanès li podria tornar a donar la titularitat.

El seu debut va ser una decisió agosarada d'Oltra que va agafar per sorpresa la majoria del mallorquinisme. El jove migcampista va tornar la confiança a l'entrenador completant un matx més que correcte contra el conjunt en el qual es va formar, fet que va permetre al Mallorca sumar un triomf després de quatre jornades sense somriure. Va demostrar criteri i l'escenari no el va superar. Però la consagració de Vallejo va arribar diumenge passat.

La papereta era complicada, però Vallejo no es va arronsar. Va entrar al camp en el lloc de Riverola en el minut 37 i la seva presència va contribuir que l'equip no es desfiguràs. Va reforçar la rereguarda i va saber superar la línia de pressió per treure la pilota amb criteri.

Parelles

En aquestes primeres 17 jornades, Oltra ha utilitzat sis parelles per ocupar la sala de màquines i només les sancions -serà el tercer partit que es perd el ghanès per aquest motiu- han allunyat Thomas de la titularitat. El ghanès és imprescindible en els esquemes del tècnic valencià, però el seu acompanyant ha anat variant. A principi de curs, l'escollit va ser Íñigo Pérez, però ben aviat va perdre la confiança en detriment de Pep Lluís Martí.

En les darreres jornades, Martí Riverola ha agafat avantatge sobre el migcampista navarrès, que no ha entrat en les dues últimes convocatòries. Això fa que el català sigui una de les opcions més sòlides per acompanyar Vallejo. Tot això, en cas que Oltra no recuperi efectius i torni a sorprendre amb una aposta nova com la que, contra l'Alabès, donà a conèixer al mallorquinisme una altra brúixola.

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT

EDICIÓ PAPER 18/03/2018

Consultar aquesta edició en PDF