FLOQUET AMB PEBRES INGREDIENTS
El plat d'avui té una elaboració molt senzilla, però mereix unes consideracions prèvies: el floquet és una carn boníssima però no és fàcil de trobar, es pot substituir per una altra peça. El resultat final tindrà molt a veure amb la qualitat dels ingredients que hi posam. Tallam la carn a trossos mitjans i els fregim després d'adobar-los amb sal, pebre bo i llimona. No han de quedar massa fets. Dins el mateix oli fregirem les patates, que no quedaran tan guapes com si les fregíssim primer, però sí molt més gustoses. En retiram quasi tot l'oli i posam els alls esclafats, les fulles de llorer, la ceba a juliana grossa i els pebres a daus. Quan gairebé sigui cuit, hi tornarem a abocar les patates i la carn per fer-hi dues voltes i que els gusts es collin. Acabat de fer és bo, i en aquest temps també es pot menjar tebi. Bon profit.
800 grams de floquet de bou de gra
Quatre patates mitjanes
Un pebre vermell
Sis pebres verds mallorquins
Dues cebes blanques
Mitja dotzena d'alls
Tres fulles de llorer
Llimona
Sal, pebre bo i oli d'oliva per fregir