Política 08/06/2021

Yllanes s'enfada per una pregunta del PP sobre la tarifa elèctrica: "Són vostès una colla de corruptes!"

El vicepresident del Govern reconeix que el nou sistema de factura "és millorable"

2 min
El vicepresident i conseller de Transició Energètica del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaEl vicepresident i conseller de Transició Energètica del Govern, Juan Pedro Yllanes, i el diputat del PP Sebastià Sagreras han protagonitzat el moment més tens del ple del Parlament d'aquest dimarts. Després d'una pregunta i d'un enfrontament pel nou sistema tarifari de l'energia elèctrica, Yllanes ha acabat escridassant la bancada dels populars. "Són vostès una colla de corruptes!", ha dit entre les queixes dels diputats del partit de la dreta. Sagreras ha retret a Yllanes que Podem ha fet promeses que no compleix quan governa, com "eliminar la pobresa energètica". "La factura el mes de maig va ser un 44% més cara que l'any passat i ara fan aquest sistema de tarifes", ha comentat el representant del PP.

El vicepresident ha reconegut que la nova factura elèctrica "és millorable", encara que ha destacat que "intenta neutralitzar el tema de la potència contractada i fixar el del consum". "La factura és millorable i així ho ha dit la ministra Belarra, però també repara dificultats de l'anterior manera de tarifar", ha continuat, a més de remarcar que "la millor manera d'abaratir la factura de la llum és apostar per les renovables". "L'energia elèctrica no és un bé per especular", ha afegit.

La tensió ha començat durant la rèplica de Sagreras, qui ha ironitzat i ha dit que "els governants d'esquerra pensen ser uns il·luminats i en realitat tenen pocs llums". "Quan la factura de la llum va augmentar l'any 2017, Armengol deia que aquestes notícies haurien d'avergonyir el govern, i ara calla davant Sánchez", ha comentat, a més de criticar que la vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, assenyalàs que "no és important si la factura s'encareix, sinó si la rentadora la posen homes o dones".

Yllanes ha mostrat a partir d'aquest moment el seu disgust amb els comentaris del representant popular i li ha retret que forma part del partit "de Rajoy i Soria, que varen beneficiar les multinacionals i varen considerar l'electricitat un bé de mercat". El vicepresident també ha carregat contra "la caixa B" del PP: "Són vostès una organització pensada per delinquir", ha assegurat. Yllanes també ha assenyalat que el govern espanyol "està afavorint els consumidors" amb el nou sistema tarifari. "El que no varen fer vostès per afavorir les portes giratòries", ha afegit. "Són vostès una colla de corruptes!", ha escridassat enmig de les queixes dels representants del PP i les crides a l'ordre del president de la Cambra, Vicenç Thomàs.

Sagreras ha exigit que Yllanes es retracti: "Ens ha acusat de corruptes i mai no m'han imputat. Ell és jutge, i vull que no se'n torni, perquè ja veuen quina personalitat", ha criticat. "Tots els que seiem aquí tenim un expedient immaculat", ha afegit. Per la seva part, el vicepresident s'ha negat a retractar-se: "Senyor Sagreras, ha dit que tenc pocs llums, i probablement per això no entenc de lleis, per això fa 28 anys que som jutge. La llei em permet tornar i pot estar tranquil", ha explicat. "Ara s'ofenen perquè els he dit corruptes. No només no ho retir, sinó que ho dirà d'aquí uns dies l'Audiència Nacional", ha sentenciat.

Segons ha pogut saber l'ARA Balears, el PP estudia a hores d'ara la possibilitat de registrar una queixa a la Cambra pel comportament del vicepresident.

stats