Patrimoni
Política 27/03/2023

Yllanes carrega contra ARCA: "Va voler protegir el monòlit de la Feixina, les propostes no són serioses"

L'associació vol guardonar el Govern per "la destrucció del patrimoni" a través de la instal·lació de parcs fotovoltaics

1 min
El vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes

PalmaEl vicepresident del Govern, Juan Pedro Yllanes, ha carregat aquest dilluns contra l'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA), després de conèixer-se que vol 'guardonar' la Direcció General d'Energia per "la destrucció del patrimoni" a través de la instal·lació de parcs fotovoltaics. Consideren que "no ha consensuat, planificat ni previst" els inconvenients abans que es produeixin, i per la falta de participació.

"És una proposta poc seriosa", ha expressat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. "Va voler protegir el monòlit de la Feixina. A partir d'aquí, les seves iniciatives em semblen poc serioses", ha afegit, matisant que aquesta afirmació es tracta d'una opinió merament personal.

A més, mantenint el to irònic, Yllanes ha assenyalat que ARCA "va pel camí idoni" si reconeixerà el Govern per haver multiplicat per deu els autoconsums, promoure la solarització de cobertes i aparcaments, i cerca vies alternatives per aconseguir energies renovables "menys perjudicials".

Des d'ARCA han titllat la crítica d'Yllanes "d'injustificada i desmesurada, i que probablement surt del nerviosisme d'haver estat objecte de discussió la política d'instal·lacions de plaques solars indiscriminades afectant el paisatge i el territori". "La tasca d'ARCA no depèn, ni ara ni mai, dels polítics ni de si els sembla seriosa a uns o altres. Ens devem a les persones associades i a la ciutadania", sostenen.

stats