Política 12/05/2016

Ximo Puig, sobre el conflicte amb Ferraz per la llista al Senat: "No defensar el meu posicionament seria de covards"

El secretari general del PSPV defensa l'entesa amb Podem i Compromís com "el millor per a l'interès general dels valencians", malgrat el 'no' de Ferraz

Acn
2 min
El PSPV ha desafiat Ferraz aprovant obrir les negociacions amb Podem per anar de la mà en la papereta del Senat.

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana i secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha dit aquest dijous que no defensar l'acord amb Podem i Compromís al Senat en llistes al País Valencià seria una covardia i ha afegit que "no he vingut aquí a ser covard". A preguntes dels mitjans als passadissos de les Corts Valencianes, Ximo Puig ha dit que encara no hi ha avenços pel que fa a una entesa valenciana d'esquerres al Senat, i ha reiterat que en cap moment està llançant un pols a Pedro Sánchez, sinó que defensa el que creu que és el millor per a l'interès general dels valencians "El que no faré mai és decidir no fer un pas perquè tingui por que sigui que no", ha dit el líder dels socialistes valencians.

En qualsevol cas, Puig ha dit que és "perfectament conscient que l'última decisió és la d'adoptar els òrgans federals, i per tant això representa simplement l'opinió de l'executiva del PSPV i de nombrosos valencians", i ha incidit en el fet que, "si qui ha de prendre l'última solució realitza un altre plantejament, s'haurà d'atendre a aquest plantejament".

"Això és un procés de convenciment, i des del PSPV el que estem fent és un exercici pedagògic per fer entendre que al Congrés és on es diferencien cadascuna de les identitats polítiques, mentre que al Senat el que ha de prevaler són les identitats territorials", ha assegurat.

El secretari general dels socialistes valencians ha reiterat la necessitat que "el Senat avanci, com ja va quedar plasmat en la Declaració de Granada del PSOE, cap a una veritable cambra territorial i federal en el qual estiguin representades les majories parlamentàries de cada autonomia per poder defensar veritablement els interessos de cada territori".

Fórmula alternativa

Segons han confirmat fonts dels diferents partits, continuen els contactes tècnics entre Compromís, Podem i el PSPV per explorar una candidatura conjunta. Segons les mateixes fonts, una fórmula alternativa davant una negativa del PSOE a la llista conjunta podria passar perquè cada partit presenti un sol candidat per cada circumscripció, en comptes dels tres que es presenten tradicionalment, i defensi el vot per als altres dos en les campanyes.

stats