Política 24/01/2019

Xelo Huertas es reivindica com a líder de l'esquerra progressista

L'expresidenta del Parlament presenta el partit Moviment 4 Illes

Maria Llull
2 min
Xelo Huertas durant la presentació del partit Moviment 4 Illes.

PalmaXelo Huertas ha presentat aquest dijous el partit Moviment 4 Illes, que ha reivindicat com una formació "d'esquerra progressista". Huertas ha manifestat que ha engegat aquest projecte perquè "molta gent que se sentia orfe de l'esquerra m'ho havia demanat". Amb aquest nou projecte polític, la diputada del Grup Mixt espera entrar al Parlament en les properes eleccions autonòmiques. "Ens presentam per entrar i farem l'esforç que faci falta", ha dit Huertas, que tampoc no descarta que la formació es presenti a diversos ajuntaments si aconsegueix "col·laboracions" amb altres partits.

"Avui fa dos anys que vaig deixar la presidència del Parlament", ha dit Huertas davant les persones que han omplert el local de Moviment 4 Illes i que l'han aplaudida quan gairebé no ha pogut reprimir les llàgrimes. L'expresidenta ha assegurat que es tractava d'una "casualitat" i que la data de la presentació no havia estat premeditada. Entre els amics i simpatitzants hi havia l'investigador Daniel Bachiller, que també va ser expulsat de Podem.

Entre els fundadors de Moviment 4 Illes, hi ha l'excap de gabinet de Huertas, Toni Jiménez; Manuela Martínez i Miquel Barceló, ambdós antics militants de la PAH; Víctor Huertas, fillol de Xelo Huertas, i un estudiant anomenat Dani Marín. "Som un partit intergeneracional que no creu en promeses, sinó en l'esforç i el treball continu", ha assegurat la diputada davant els simpatitzants.

Durant la presentació s'ha repartit un fullet amb les propostes de Moviment 4 Illes, totes de caràcter general, sense concretar cap projecte. La igualtat entre homes i dones, els drets del col·lectiu LGTBI, la memòria històrica, la llengua pròpia, la despenalització de les drogues, el lloguer social, la reivindicació d'un REB, la lluita contra la corrupció, l'educació pública, etc., són alguns dels punts programàtics del nou partit.

stats