Política 20/04/2022

Vox reclama al PP respectar amb ells la proposta que governi la força més votada a les Balears

Ortega Smith titlla de "pacte de la infàmia" la iniciativa que Feijóo ha plantejat a Sánchez

2 min
Ortega Smith aquest dimecres al mercat de Santa Catalina amb càrrecs orgànics de VOX a les Balears

Palma"Ens agradaria sentir el PP dir clarament que si a les Balears o Andalusia tenen menys vots que Vox, donaran suport a la nostra presidència en un acord d'investidura", ha afirmat aquest dimecres el secretari general del partit d'extrema dreta, Javier Ortega Smith, en una visita al mercat de Santa Catalina acompanyat per gran part dels càrrecs orgànics de la formació a les Balears, i els dos diputats illencs de Vox al Congrés, Antonio Salvá i Patricia de las Heras. Ortega Smith s'ha referit així al pacte que ha oferit el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, al cap de l'executiu estatal, Pedro Sánchez, que governi la llista més votada. El secretari general de Vox ha qualificat aquesta proposta de "pacte de la infàmia", remarcant la competència que viu el partit d'extrema dreta amb els populars.

Segons la darrera enquesta publicada per Última Hora, a les eleccions autonòmiques de maig del 2023 el PP guanyaria dos diputats, Vox en guanyaria quatre i Ciutadans en perdria dos, fent que el conjunt d'aquests tres partits sumàs quatre escons en comparfació amb la situació actual. "Vox serà determinant a les pròximes eleccions balears, pot ser la força política que condicioni que governi un tripartit que ha ocultat els abusos a les menors", ha destacat Ortega Smith, tot i que en la Comunitat de Madrid, on governa el PP amb el seu suport extern, la formació no va donar suport a la creació d'una comissió d'investigació per investigar aquest tipus de casos.

Andalusia serà la pròxima cita electoral, possiblement al juny, i segons ha explicat el secretari general de Vox, el partit té major intenció de vot que el PP "en la majoria de províncies". "És probable que a les eleccions andaluses siguem la força política no d'esquerres més votada, i això significa que l'actual president, Juanma Moreno, haurà de decidir que governi l'esquerra o Vox amb el seu suport", ha incidit.

stats