Política 05/12/2023

Vox rebutja anar a l'acte de la Constitució a Palma perquè el convoca el govern espanyol

El grup municipal ha informat en un comunicat de la seva decisió, conscient que "ens trobam en un moment en què la defensa de la nostra Constitució és més necessària que mai"

ARA Balears
2 min
El regidor de Vox a Palma, Fulgencio Coll, ha confraternitzat amb els concentrats.

PalmaNi al Congrés dels Diputats ni a Palma: Vox no participarà en els actes institucionals previstos per a aquest dimecres, Dia de la Constitució. El motiu? La formació d'extrema dreta es nega a participar en els actes commemoratius de la carta magna perquè els convoca el govern espanyol de Pedro Sánchez. Vox considera que tant el PSOE com la majoria plurinacional del Congrés han "trepitjat la Constitució, s'han burlat de l'estat de dret a Espanya i han atacat la divisió de poders", i ara "pretenen commemorar-la". L'únic moment en què el líder del partit a Madrid, Santiago Abascal, es deixarà veure en un acte institucional serà a l'hissat de bandera que tindrà lloc al Senat.

En un comunicat, l'extrema dreta apunta contra el PP per "avalar amb la seva presència" als actes institucionals "el govern il·legal". "Vox estarà al carrer amb els espanyols", apunta el partit: "És la seva manera de defensar la Constitució i la unitat d'Espanya". Així, la fundació vinculada a Vox, Denaes, ha convocat una concentració a les 13 h del migdia arreu de l'Estat, que a Palma anirà precedida per una concentració davant la seu del govern espanyol a les 12 h.

"Atès que aquest govern és, juntament amb els partits separatistes, la principal amenaça a la nostra carta magna, consideram que amb la nostra assistència estariem avalant una normalitat constitucional que actualment no existeix", ha afirmat Vox Palma en un comunicat, unes paraules que subscriu el partit a les Balears. Segons argumenta el grup municipal en un comunicat, tot i que "ens trobam en un moment en què la defensa de la nostra Constitució és més necessària que mai", han decidit no participar-hi perquè l'acte el convoca el govern espanyol.

Així mateix, el president del Parlament, Gabriel Le Senne, ha anunciat que tampoc acudirà a l'acte commemoratiu. Ho ha fet a través d'un missatge a les xarxes, en què ha destacat que va jurar guardar i fer guardar la Constitució i que, per tant, no podrà assistir aquest dimecres a un acte convocat per "la Delegació d'un govern que fingeix defensar-la, mentre que la destrueix per l'esquena". En aquesta línia, Le Senne s'ha referit als acords d'investidura que, considera, "atempten contra la separació de poders, la igualtat davant la llei i la unitat de l'única nació reconeguda per la Constitució: l'espanyola".

stats