Política 11/03/2019

Vox denuncia una dona per la falsa agressió feminista que varen difondre

La formació d'extrema dreta acusa una veïna de Son Servera de desprestigiar la seva imatge pública poques setmanes abans de les eleccions

Maria Llull
2 min
El líder de Vox, Jorge Campos.

PalmaVox ha denunciat aquest dilluns al jutjat d'Instrucció número 1 de Manacor una dona per la falsa agressió de "feministes radicals" que el partit va difondre el passat 8-M. Es tracta de la veïna de Son Servera que comunicà al partit la falsa agressió contra la seva filla i les seves amigues el passat 8 de març. La formació d'extrema dreta, que ho va aprofitar per publicar un comunicar de premsa i carregar contra el feminisme, l'acusa ara de "desprestigiar la imatge pública del partit" i de "fer mal a la seva credibilitat" poques setmanes abans de les pròximes eleccions generals i autonòmiques", segons s'assenyala a l'escrit de denúncia.

La formació adjunta en la denúncia una fotografia del perfil de Facebook de la dona on hi surt simbologia feminista. "Tal com s'acredita en la fotografia (...), professa una ideologia molt allunyada de l'ideari de Vox" diu el comunicat de la formació d'extrema dreta, que afegeix que això "demostra la mala fe de la denunciada". Vox acusa la veïna de dur a terme "un pla i un estratagema eficaçment executats, per induir a error els responsables del partit".

En resum: des de Vox creuen que la dona els va parar una trampa, comunicant-los una agressió falsa perquè la difonguessin agafant-la com a bandera per criticar el feminisme. Si fos així, hi haurien caigut de ple, perquè la varen escampar sense contrastar res. D'entrada, tal com ja va publicar l'ARA Balears en un primer moment, Vox va assegurar que la falsa agressió s'havia denunciat a la Guàrdia Civil. Després varen rectificar i varen dir a Efe que encara no s'havia fet per por i no va ser fins que el 'Diario de Mallorca' va avançar que tot plegat era un muntatge que el partit no es va retractar.

Ara el partit d'extrema dreta que va voler aprofitar una presumpta baralla entre adolescents amb interessos polítics pretén fer creure que tot és culpa de la dona que els hauria enganyat. La denúncia fins i tot apunta que hauria pogut cometre un delicte de falsedat documental per "haver alterat un informa i un certificat mèdic". La denúncia també adjunta com a prova els missatges de WhatsApp que la veïna va enviar als responsables de Vox a Son Servera explicant l'agressió per part d'unes suposades "feministes radicals".

stats