Política 29/04/2019

28 vots per al partit menys votat de les eleccions generals

Unión de Todos és un dels tres únics partits que han sumat menys de 100 paperetes aquest 28 d'abril

Ara
2 min
28 vots per al partit menys votat de les eleccions

BarcelonaUn total de tretze partits han aconseguit superar la barrera del 3% dels vots per plantar-se al Congrés de Diputats. Però més enllà dels afortunats, en la cursa electoral moltes formacions han quedat a les portes de la política estatal. I és que, com en qualsevol competició, hi ha qui s'emporta la glòria i qui, per contra, es queda en l'última posició.

Només 28 vots ha obtingut el partit Unión de Todos (UDT), que s'ha coronat com el partit amb menys suport de les eleccions generals celebrades aquest diumenge i que ha rebut un escàs 0,04% de suport a les urnes. Tot i que va néixer a Xàbia (Marina Alta) l'any 2015, el partit liderat per Helen Mukoro Idisi es va traslladar a la província de Terol un any després, des d'on ha concorregut als comicis del 28 d'abril. No obstant això, no era la primera vegada que es presentava al Congrés de Diputats, sinó que ja ho va fer el juny del 2016 i va esgarrapar 48 vots, vint més que aquest diumenge.

La circumscripció de Terol també va acollir la que ha resultat ser la segona candidatura amb menys suport. Muerte al Sistema (+MAS+) va comptar amb el vot de 46 persones, el 0,06% del total. Aquesta formació tampoc és originària de la província aragonesa, sinó que es va fundar a Múrcia el 2002. Però més enllà del nom del partit, són també destacables les declaracions del seu cap de llista, Alberto Saura Garre, conegut com 'El Lobo de la Alberca', i amb què fa uns anys assegurava que els diputats debatrien millor si consumien herba al Congrés.

Sigui com sigui, tant l'UDT, +MAS+ i Converxencia 21 (C21) –que només s'ha presentat a la província de Lugo i que ha obtingut 69 vots–, són els tres únics partits a l'Estat que han quedat per sota de les cent paperetes.

stats