Política03/06/2021

Vidal reclama al Senat que tombi la reforma de les herències en vida a les Illes

Exigeix que tributin a través de l'impost de successions i remarca que en cap cas s'han d'incloure a l'IRPF

ARA Balears

PalmaVicenç Vidal ha presentat una esmena al Senat amb l'objectiu de tomar la reforma de les herències en vida a les Illes Balears. El senador autonòmic de MÉS per Mallorca ha reclamat que s'elimini la reforma fiscal i que es reformuli aquest aspecte del pla de reforma de l'Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

En aquest sentit, Vidal ha remarcat que és "injust" que es catalogui com a frau fiscal el fet de vendre el que ha rebut en una herència en vida i no pagar el càrrec de plusvàlua. El senador autonòmic ha remarcat que amb aquesta mesura es "discriminen" aquells que han rebut l'herència abans de la mort del que li cedeix el bé o propietat i ha recordat que, en les vendes de béns o propietats heretats després de la mort del propietari inicial, l'hereu només ha de tributar per la plusvàlua des del moment de la recepció del bé i fins a l'efectiva transmissió.

Cargando
No hay anuncios

A més, l'ecosobiranista ha destacat que aquesta reforma "envaeix" les competències del Govern de l'Arxipèlag. Vidal ha destacat que el Dret Civil de les Illes Balears preveu la possibilitat de fer actes d'entrega de béns en vida i que s'han de qualificar de la mateixa manera que les que es fan postmortals. Així, segons el senador autonòmic, les herències en vida s'han de tributar a través de l'impost de successions i en cap cas s'han d'incloure a l'IRPF.