Economia
Política 13/07/2022

Vidal: "Per combatre la inflació les Balears necessiten un Règim Especial i un finançament just"

Els partits de l'Acord de Túria, entre el que està inclòs MÉS per Mallorca el senador ecosobiranista, ha presentat quatre propostes de resolució al debat de l'estat de la nació

2 min
Els partits firmants de l'Acord del Túria aquest dimecres en el Congrés dels Diputats

PalmaDesprés de les mesures anunciades pel president del govern, Pedro Sánchez, en el marc del debat de l'estat de la nació, el senador per designació autonòmica de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha afirmat que "les Balears el que necessiten és un nou model de finançament i el Règim Especial per poder combatre la inflació", pel fet que "bona part de les mesures progressistes proposades per Sánchez tenen un impacte entre limitat i zero per a la ciutadania de les Illes".

Les crítiques des del bàndol ecosobiranista van sorgir, sobretot, pel fet que no es doni una ajuda a les Illes en l'àmbit del transport, així com es bonificarà el 100% dels bitllets de Rodalies i Renfe de mitja distància. En aquest sentit, la presidenta del Govern, Francina Armengol, ja ha detallat que l'Executiu s'ha posat en contacte amb el Ministeri per veure de quina manera es pot bonificar el transport illenc.

Vidal ha participat en una roda de premsa conjunta amb Más País, Compromís, Equo i la Chunta Aragonesista –partits impulsors de l'Acord del Túria–, on han anunciat que presentaran quatre propostes de resolució conjuntes amb relació al debat de l'estat de la nació, i que aniran destinades al finançament just, la salut mental, els menjadors escolars i la defensa del medi marí i la sobirania energètica.

El document de les quatre propostes de resolució firmat pels partits de l'Acord del Túria

El senador ha posat l'èmfasi en les mesures proposades en l'àmbit mediambiental, i ha criticat que des d'Europa "es fan passes enrere acceptant l'energia nuclear i el gas com a energies renovables". Així, des dels partits de l'Acord del Túria es vol avançar la protecció del 30% de les mars abans del 2030, declarar zones de baixes emissions el port de Barcelona, València i Palma i augmentar la protecció de la posidònia. "Si s'és conscient de la importància de l'Amazònia per lluitar contra el canvi climàtic, per què no se n'és de la importància de la posidònia per a la Mediterrània?", ha conclòs.

stats