Política 20/03/2019

UPCM proposa incloure les festes de Sant Joan de Ciutadella en la llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO

També demanaran que es designi una persona experta en protocols i història per fer un seguiment de la candidatura

Ivan Martín
1 min
La proposta d'UPCM serà debatuda demà en el ple de l'Ajuntament però tot apunta que no prosperarà.

CiutadellaEl grup municipal Unió del Poble de Ciutadella (UPCM) demanarà demà en el ple de la institució instar el Govern balear a elaborar un esborrany de la candidatura de les festes de Sant Joan per a la seva inclusió en la llista representativa del Patrimoni Mundial de la UNESCO. De la mateixa manera, UPCM sol·licitarà a l'Executiu autonòmic presentar l'esborrany al Ministeri de Cultura perquè faci els tràmits corresponents per aconseguir amb èxit l'objectiu.

A més, demanaran que es designi una persona experta en protocols i història per fer un seguiment de la candidatura i facilitar la informació necessària per a la seva tramitació. A UPCM consideren que les festes de Sant Joan tenen el perfil de la descripció que fa la UNESCO i destaquen els avantatges que comportaria aquesta declaració en aspectes com la repercussió internacional, l'exclusivitat cultural i les ajudes econòmiques en diferents camps que arribarien a la capital del Ponent menorquí.

UPCM recorda que per a la inclusió d'un element com les festes de Sant Joan a la llista de la UNESCO, la primera passa és que la candidatura sigui proposada per la Comunitat Autònoma, que haurà de remetre un esborrany de la proposta al Ministeri de Cultura. Aquest punt de partida obriria una tramitació de dos anys per saber si la candidatura aconsegueix ser inclosa o no en la llista representativa del Patrimoni Mundial.

stats