Política 25/01/2024

Unides Podem reclama al Govern balear i a l'Estat que retiri els pèl·lets de les platges

Asseguren que ara és responsabilitat de diverses organitzacions, quan són les institucions "les que tenen els recursos necessaris"

ARA Balears
1 min
Voluntaris recollint els pèl·lets de la platja de
Vila-seca.


PalmaUnides Podem ha presentat una proposició no de llei (PNL) de caràcter urgent en què sol·licita al Govern balear i a l'executiu espanyol que actuïn i destinin tots els recursos necessaris a retirar els pèl·lets de les platges de l'Arxipèlag i netegin el litoral marí. Així ho ha anunciat aquest dijous la diputada del partit morat al Parlament, Cristina Gómez, qui ha denunciat que és un problema "que no té visibilitat, però sí grans conseqüències mediambientals".

Per mitjà d'un comunicat, Gómez ha explicat que tot i que el repartiment dels pèl·lets a les platges és desigual, tenen una presència real a tot el litoral de l'Arxipèlag, i, encara que la mitjana és de 2.000 unitats de microplàstics per metre quadrat, "hi ha zones on s'eleva fins a les 6.000 unitats". Davant aquest fet, el partit ha reclamat una actuació urgent i ha recordat que actualment totes les responsabilitats en aquest àmbit recauen sobre organitzacions, "quan són les institucions les que disposen dels recursos necessaris per actuar.

Amb tot, Unides Podem ha destacat el "gran perill" que suposa la presència massiva d'aquests pèl·lets a les platges i les greus conseqüències que tenen i poden provocar a la flora i fauna de les Illes Balears. A més, han remarcat que nombrosos estudis han demostrat la toxicitat d'aquests microplàstics i que podrien tenir conseqüències negatives també per als éssers humans.

stats