Mobilitat
Política17/03/2023

Unides Podem proposa mantenir el transport públic gratuït a les Balears "per sempre"

Antònia Jover: "Creim que s'ha de convertir en un servei bàsic, com la sanitat i l'educació"

ARA Balears

PalmaLa candidata a la presidència del Govern i coordinadora general d'Unides Podem, Antònia Jover, ha anunciat la proposta per mantenir el transport públic gratuït a les Balears "per sempre". "Apostam pel transport públic i creim que s'ha de convertir en un servei bàsic i gratuït, com la sanitat i l'educació", ha assenyalat Jover en una nota de premsa. En aquest sentit, ha explicat que aquesta mesura "afavoreix directament la butxaca de la ciutadania" i que es tracta d'una iniciativa de "justícia social i ambiental".

D'altra banda, el candidat a la presidència del Consell, Iván Sevillano, ha assegurat que enguany la despesa que suposarà la gratuïtat del transport públic serà de 43 milions d'euros, que representa un 0,06% del pressupost de la Comunitat. En relació amb aquest aspecte, ha apuntat que "només amb l'impost a la venda de les cases de luxe, s'estima recaptar 60 milions d'euros, cosa que permetria finançar la mesura del transport públic".

Cargando
No hay anuncios

"El transport públic ha estat un èxit a Palma, i així ho avalen les xifres, amb un 55% més de viatgers i 21.400 altres de targetes ciutadanes el mes de gener", ha assenyalat, per la seva banda, la candidata a la batllia de Ciutat, Lucía Muñoz. La candidata també ha assegurat que "tothom té dret a desplaçar-se sense dependre del cotxe i de manera sostenible".