Política17/05/2019

Unides Podem promet que evitarà que "els hotelers dictin les lleis relatives al turisme"

Segons Yllanes "a Magaluf es venen i es lloguen els drets de la ciutadania i de les persones treballadores per mantenir el turisme de gatera"

Ara Balears

PalmaEl candidat a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes, el número tres a les llistes del Parlament, Alejandro López, i la candidata a la batlia de Calvià, Marga Plomer, han denunciat aquest divendres a Magaluf que es "venen i es lloguen" els drets de la ciutadania i de les persones treballadores per mantenir el turisme de gatera. Yllanes ha explicat que "volem governar perquè volem canviar el model turístic i perquè d'una vegada per totes no siguin els hotelers els que dictin les lleis relatives al turisme, que és la primera activitat econòmica a les Balears. Per això volem que els beneficis que genera reverteixin especialment als treballadors".

A més, ha puntualitzat que "volem ser la punta de llança del turisme a Espanya com ho hem estat amb el conveni d'hosteleria, que ha suposat un increment del 17% en 5 anys per als sous dels treballadors".

Cargando
No hay anuncios

Per a Unides Podem, el model turístic que s'hauria de fomentar és el que recomana l'Organització Mundial del Turisme. En paraules de Yllanes: "un turisme sostenible, responsable, accessible i inclusiu. Que els que vivim tot l'any a les Balears no ens veiem expulsats dels llocs turístics perquè es saturen. Apostam per allargar la temporada i que vingui un turisme més familiar, esportiu, de naturalesa".

Per la seva banda, López ha assegurat que "Unidas Podemos és l'única garantia que es reguli el tot inclòs". A més, per la formació és imprescindible que el turisme vagi en sintonia amb la cura del medi ambient: "sobretot,apostam per renovar l'ecotaxa i que això reverteixi en el territori".

Cargando
No hay anuncios

Plomer ha assegurat que "des de Podemos Calvià lluitarem amb els nostres companys del Parlament per canviar el model turístic de la nostra illa i sobretot de Calvià". A nivell municipal, la formació aposta per "regular el tot inclòs [...] i revertir tota la ganància del turisme en els nostres treballadors i treballadores", en paraules de la candidata a la batlia.