Política 09/06/2018

Torra ofereix al Major Trapero tornar al capdavant dels Mossos, però ell ho descarta

Creu que no seria convenient per al cos ni per a la seva situació processal

Ara
2 min
El major dels Mossos, Josep Lluís Trapero, sortint de l'Audiència Nacional després de declarar

BarcelonaEl President de la Generalitat, Quim Torra, i el nou conseller d'Interior, Miquel Buch, han ofert al major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, cessat arran de l'aplicació de l'article 155, tornar a ocupar el càrrec de comissari en cap de la policia catalana, però ell ho ha declinat, segons ha explicat el cos mateix a les xarxes socials. Trapero ha declinat l'oferiment perquè considera que "no seria convenient" ni per al funcionament cos ni per a la seva situació processal. L'Audiència Nacional jutjarà el major dels Mossos per organització criminal i sedició arran del seu paper el 20 de setembre i l'1 d'octubre.

A través d'un fil a Twitter, el cos dels Mossos d'Esquadra ha explicat que Torra i Buch es van reunir ahir divendres a la tarda amb Trapero per fer-li l'oferiment, que ell va declinar. Tot i no tornar al capdavant de l'organització policial, el major va assegurar al president i al nou conseller d'Interior que continuaria "desenvolupant aquelles funcions que els responsables del departament d'Interior i el comissari en cap del cos li encomanin". Tant Torra com Buch van agrair-li la feina feta al capdavant del cos "de servei exemplar a la ciutadania".

"Per nosaltres hagués estat un honor que hagués acceptat", ha explicat el President de la Generalitat des d'un acte a Palamós, aquest dissabte, que ha posat en valor el fet que Trapero "pensi sempre primer en l'interès del país i del cos dels Mossos d'Esquadra. Hores abans, a través de les xarxes socials, Torra ha explicat que "respecta" la decisió i li ha agraït de nou la feina en "circumstàncies excepcionals".

També a través de Twitter, el conseller d'Interior, ha assegurat que "comprén" la decisió de Trapero i ha posat en valor el fet que hagi pres la decisió pensant en "el bon funcionament del cos".

Trapero va liderar la resposta dels Mossos a l'atemptat terrorista del 17 d'agost passat a Barcelona i Cambrils en el qual van perdre la vida 16 persones i un centenar més van resultar ferides. Després de ser cessat, Ferran López va ocupar el càrrec de comissari en cap del cos, tot i que Trapero ha mantingut el títol honorífic de major.

stats