Política12/11/2019

Toni Noguera es postula per liderar MÉS per Mallorca i rearmar-lo ideològicament

El regidor de Cort anuncia que no aspira a ser candidat electoral dels ecosobiranistes

Maria Llull

PalmaToni Noguera ha presentat aquest dimarts la seva candidatura per liderar MÉS per Mallorca els pròxims quatre anys. L'exbatle de Palma i actual regidor de Cultura i Benestar Social és, per ara, l'únic aspirant a succeir els actuals cocoordinadors, Guillem Balboa i Bel Busquets, a qui ha agraït la seva tasca al capdavant del partit en uns moments que ha qualificat de "difícils" a causa de "fets sobrevinguts, com el cas contractes, unes primàries complexes, unes negociacions de govern dures i un partit cansat". L'aposta de Noguera és un rearmament profund de MÉS per tornar a connectar amb "l'interès general" de la militància i afrontar els futurs comicis amb garanties.

La plana major de MÉS ha donat suport a la candidatura de Noguera, integrada pel diputat Joan Mas, l'exconsellera Ruth Mateu, Mateu 'Xurí', Catalina Inès Perelló, la regidora Neus Truyol i el diputat Josep Ferrà. Miquel Ensenyat, Fina Santiago, Antoni Verger, Biel Barceló, Miquel Mir i Vicenç Vidal són només alguns dels noms il·lustres que han aplaudit l'exbatle de Palma durant la presentació.

Cargando
No hay anuncios

Noguera ha desgranat el seu projecte al llarg de 30 minuts i ha destacat la necessitat de "generar un corpus ideològic" els dos propers anys, a més de "triar els pròxims candidats" del partit a les primàries del 2021. A més, l'aspirant a liderar els ecosobiranistes ha assegurat que es presenta "a coordinador", i "no a candidat", fent al·lusió al doble paper que han jugat Guillem Balboa i Bel Busquets.

El candidat ha presentat un full de ruta amb cinc punts bàsics per treballar en el futur immediat: aprofundir en la idea que MÉS és "l'esquerra verda"; plantejar el sobiranisme del partit com "una eina d'inclusió"; defensar "polítiques d'esquerres modernes i europees"; treballar per un "nou model econòmic, amb l'economia social, verda i blava com a eixos"; i destacar "els valors" del partit, com "la igualtat d'oportunitats, la multiculturalitat, la diversitat i el feminisme".

Cargando
No hay anuncios

Els altres dos anys seran per "preparar el partit per a les eleccions", ha indicat Noguera. En aquest terreny, caldrà "enfortir les agrupacions" per tal d'aconseguir millors resultats electorals, sobretot a les eleccions generals. "Hem de fer una reflexió, perquè correm el perill de convertir-nos en residuals", ha indicat Noguera, qui considera imprescindible impulsar "un projecte d'illes" i "estabilitzar la marca" en el cas dels comicis estatals. "Ens hem presentat amb noms diferents i això despista la gent ara que cada vegada hi ha més opcions per votar", ha comentat.

La candidatura de Noguera ha preparat esmenes tant per a la ponència ideològica com per a la d'organització del pròxim congrés de MÉS, que es durà a terme els dies 16, 23 i 29 de novembre, i d'on sortirà el nom del nou coordinador. "Volem una executiva àmplia, formada per una trentena de persones, perquè les decisions es prenguin de manera col·legiada i consensuada i els plantejaments siguin forts", ha explicat. A més, Noguera vol recuperar el consell polític i les joventuts del partit, les quals han de ser "líders en plantejaments valents i han de punyir ideològicament", a més de "generar relleus".