Política 24/09/2019

Thomas Cook factura 40 milions d'euros per temporada als allotjaments de Menorca

Els hotelers demanen accions per recuperar el buit que deixa el touroperador britànic

Iván Martín
1 min
Azucena Jiménez s'ha mostrat preocupada davant la fallida de Thomas Cook.

MaóL'Associació Hotelera de Menorca (Ashome) ha trencat aquest dimarts el seu silenci envers la situació que està vivint l'illa després de la fallida de Thomas Cook. La gerent de la patronal, Azucena Jiménez ha lamentat la caiguda d'un dels principals operadors amb Menorca, amb el 18% del mercat britànic i un total de 93.000 places per temporada. L'impacte econòmic que representa l'activitat de Thomas Cook en una temporada turística a l'illa s'eleva a 40 milions d'euros, segons Jiménez.

De tota manera, la gerent d'Ashome ha reconegut que en aquests moments "estem avaluant la situació de cada establiment per concretar-ne les pèrdues". La màxima preocupació del sector hoteler és recuperar la densitat turística que facilitava Thomas Cook. En aquest sentit, Azucena Jiménez aposta per "omplir la vacant que deixa el touroperador britànic amb altres mercats o aquest mateix recollit per altres".

A més, Jiménez ha fet una crida a la tranquil·litat quant als cobraments dels establiments hotelers: "L'ATOL britànic els garanteix, especialment els treballadors, que seran els primers. Posteriorment, les institucions públiques i, finalment, els creditors privats".

stats