Política 29/02/2016

Tardà afirma que l'ànima catalanista del PSC és ara una "ànima en pena"

El dirigent d'ERC carrega contra les renúncies dels socialistes catalans davant el pacte PSOE-C's i afirma que Chacón "sembla una mica patètica i tot"

Roger Tugas
2 min
Els diputas al Congrés Rufián i Tardà, i els senadors Mirella Cortès i Santiago Vidal

BarcelonaEl portaveu d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha carregat durament aquest dilluns contra una actitud del PSC vers el pacte de govern segellat entre PSOE i C's. Els socialistes catalans, assegura el republicà, han tingut un paper secundari i han validat l'aliança, abandonant fins i tot les línies vermelles fixades per a l'acord i defensades pel partit històricament, com el respecte a la immersa lingüística, un punt que, segons Tardà, posa en dubte el text subscrit per Pedro Sánchez i Albert Rivera.

Així, segons el dirigent d'ERC, el pacte no només "nega el dret a decidir i que Catalunya sigui una nació", sinó que "fa més regressives les polítiques socials i econòmiques" del PSOE i "blinda les polítiques més conservadores d'aquests quatre anys del PP". De fet, Tardà ha qualificat el pacte d'un "retorn al No-Do" i a la "renovació del pacte antiautonòmic del 1981", el qual "dinamita el pacte no escrit de respecte a la immersió lingüística" i "blinda la Lomce", ja que parla de reformar-la, no de derogar-la.

D'aquesta manera, el diputat ha lamentat que el PSC hagi avalat l'acord, cosa que "retrata Miquel Iceta", així com l'alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlón, a qui ha qualificat com "una de les darreres ànimes catalanistes del PSC, que ara deu ser una ànima en pena". Tardà ha recordat, en aquest sentit, que un dels vuit punts fixats per Iceta en el consell nacional del 23 de gener eren la derogació de la Lomce. "Qui els ha vist i qui els veu!", s'ha exclamat.

Pel que fa la proposta de la líder del PSC a Madrid, Carme Chacón, de celebrar un referèndum sobre la independència si els catalans voten 'no' al referèndum de reforma constitucional, Tardà li ha tret credibilitat i ha etzibat que "Chacón es regateja tant a si mateixa que sembla una mica patètica i tot".

stats