Política29/04/2020

Susana Mora creu que Menorca podria iniciar el desconfinament com Formentera

Valora positivament el pla de Sánchez i demana responsabilitat a la població

Ivan Martin

MaóLa presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, ha valorat positivament el pla de desconfinament anunciat pel govern espanyol, però reconeix que "m'hauria agradat iniciar el pròxim 4 de maig la primera fase del pla de desescalada, com succeeix a Formentera". D'aquesta manera, Mora fa pública l'opinió de molts menorquins, que consideren que l'illa està preparada per començar el desconfinament. De fet, les dades sanitàries donen la raó a la presidenta, perquè només hi ha nou casos actius de coronavirus a Menorca.

En línies generals, Mora s'ha mostrat satisfeta per les pautes anunciades pel president del govern espanyol, Pedro Sánchez. "La planificació obre la possibilitat de dur a terme una desescalada asimètrica, per fases i territoris. Tot apunta que les illes acceleraran el procés, com ho farà Formentera en l'àmbit de la Comunitat", ha assenyalat. A més, Susana Mora recorda que "d'aquí a tan sols una setmana més els menorquins veurem com es reactiva el nostre territori socialment i econòmicament".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el Consell impulsa una enquesta per conèixer les necessitats que la crisi sanitària ha generat entre els joves. La iniciativa va dirigida a joves d'entre 14 i 30 anys, i pretén fer una radiografia de la situació del col·lectiu en l'àmbit social, sanitari i econòmic. Una vegada s'obtinguin les respostes, el Departament de Joventut i els ajuntaments presentaran un pla d'acció amb mesures específiques. El termini per poder participar en l'enquesta finalitzarà el pròxim 15 de maig.