AVANÇAMENT ELECTORAL A ANDALUSIA
Política 28/01/2015

Susana Díaz: "No em veig governant ni amb el PP ni amb Podem"

Carrega contra Podem per "donar lliçons de moralitat" i a la vegada "corri a reunir-se amb la casta"

Ara
2 min
Susana Díaz, a Tele 5

BarcelonaLa presidenta d'Andalusia, Susana Díaz, insisteix: l'avançament electoral no respon a motius partidistes, com asseguren IU i PP. La dirigent socialista atribueix la seva decisió a la ruptura de l'acord amb Izquierda Unida i ha deixat clar que, a partir d'ara, la seva aspiració és governar em solitari amb una àmplia majoria.

"No em veig governant ni amb el PP ni amb Podem", ha assegurat Díaz en una entrevista a Tele 5. Amb els populars, ha dit, no contempla una entesa perquè han fet "molt de mal als ciutadans", i ha afegit que tampoc li transmet "seguretat" la formació que lidera Pablo Iglesias, que "només diu el que els ciutadans volen escoltar" i no explica com farà allò que promet. "No em transmet seguretat qui diu que no pagarà el deute ni pot garantir la unitat d'Espanya", ha sentenciat.

De fet, sobre Podem, ha assegurat que li crida l'atenció que "donin lliçons de moralitat i, a la vegada, corrin a reunir-se amb la casta". Tot un dard a la reunió que van mantenir els d'Iglesias amb l'expresident José Luis Rodríguez Zapatero i l'exministre José Bono, que ha considerat que no s'hauria d'haver produït i que ha titllat d'"inoportuna" perquè ni tan sols en va tenir coneixement la cúpula del PSOE.

Susana Díaz també ha volgut subratllar que a hores d'ara no hi ha cap conseller imputat en el seu govern –va decidir mantenir l'aforament dels tres que estan a un pas de la imputació pel cas dels ERO– i s'ha compromès a no incloure cap imputat en les seves llistes.

La dirigent andalusa no s'ha volgut mullar sobre si aspira o no a ser candidata a La Moncloa. Això sí, ha volgut deixar clar que no donarà suport "ni a Pedro Sánchez ni a ningú". De fet, ha afirmat que no vol "influir" en aquesta qüestió i que se'n mantindrà al marge i ha recordat, però, que Sánchez ha d'afrontar una "situació molt difícil" del PSOE.

stats