Política 15/04/2019

El Suprem confirma l'expulsió de Xelo Huertas de Podem

Han descartat que es vulnerassin els seus drets fonamentals a la llibertat d'expressió, a la igualtat i a la participació política

Ara Balears
1 min
Xelo Huertas

PalmaEl Tribunal Suprem ha confirmat aquest dilluns l'expulsió de l'expresidenta del Parlament Xelo Huertas de Podem en considerar que el partit va actuar de manera raonable en exercici de la seva llibertat d'organització.

Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Balears, la sala primera Civil del Suprem ha desestimat el recurs de Huertas, després que l'expulsió fos confirmada en l'estiu del 2017 per un jutjat de Primera Instància de Palma.

Huertas, que en aquell moment era presidenta del Parlament, i la també diputada de Podem Montse Seijas van ser expedientades i expulsades per vulnerar el codi ètic del partit en amenaçar de votar contra els pressupostos de la Comunitat si no es garantia finançament per al laboratori d'un company. Ambdues han continuat com a diputades fins al final de la legislatura integrades en el Grup Mixt.

La recurrent argumentava que, en expulsar-la, Podem havia vulnerat els seus drets fonamentals a la llibertat d'expressió, a la igualtat i a la participació política, acusacions que ha descartat el Suprem.

stats