Partit Popular

Entre 'start-ups' i criptomonedes: Casado i Egea es reinventen després de perdre el poder al PP

El tàndem es deixa veure en xerrades empresarials

i
MIREIA ESTEVE
2 min
Teodoro García Egea i Pablo Casado a l’octubre.

Madrid"La criptoeconomia i les criptomonedes han vingut per canviar el món. La transmissió de valor per internet canviarà el món com el va canviar la possibilitat de transferir informació per la xarxa". Feia quatre mesos que no parlava en públic i menys sobre criptomonedes, però dimecres passat Teodoro García Egea va tornar a posar-se davant d’un micròfon per pronunciar el seu primer discurs públic des que va abandonar la secretaria general del PP. Va ser a Valladolid, en una cimera tecnològica en què la seva tesi sobre el futur de les criptomonedes va sorprendre tenint en compte el moment complicat pel qual passa el sector. Egea es comença a resituar professionalment, com també Pablo Casado, amb qui feia tàndem fa tan sols uns mesos per dirigir el PP. Ara tots dos han passat a l’ostracisme polític, però ja comencen a moure’s per trobar el seu camí laboral.

Quan l’exlíder del PP va perdre la pugna pel poder amb la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, va abandonar el seu escó al Congrés i va renunciar a tenir cap càrrec dins el partit –tal com li havia ofert l’actual president popular, Alberto Núñez Feijóo–. Des de llavors, Casado només s’ha deixat veure en el congrés de l’abril a Sevilla que va fer oficial el seu relleu i fa dues setmanes a Menorca, on va participar en un fòrum tecnològic organitzat per l’empresari Martín Varsavsky, que va reunir mig centenar d’emprenedors de start-ups a la seva finca de Binisegarra. Allà, Casado va parlar de l’augment de la inversió en defensa i seguretat i va tornar a defensar el que havia fet tantes vegades en públic quan era president del PP: convertir Espanya en el "Silicon Valley" d’Europa. Casado té previst continuar participant en esdeveniments d’aquestes característiques, segons apunten fonts del seu entorn a Europa Press. A principis de juny també va ser en una de les reunions de l’elitista Club Bilderberg a Washington. Fins al setembre, però, no té previst decidir com encara el seu futur professional.

El rol d’Egea al Congrés

Qui va ser la seva mà dreta al PP, Teodoro García Egea, també preveu seguir l’estratègia de Casado i continuar participant en més xerrades sobre criptomonedes quan el convidin. És la seva "passió", apunten fonts pròximes a l’exdirigent popular, que asseguren que mai s’ha desvinculat del món tecnològic –és doctor enginyer en telecomunicacions–. De moment, ho compaginarà amb el seu escó al Congrés. L’exnúmero dos dels populars continua anant a la cambra baixa cada setmana per votar –tot i que estrictament no forma part de cap comissió parlamentària.

Quin és el seu rol al grup popular des que va dimitir com a secretari general? "No ho sé", respon a l’ARA un diputat popular, que no pot evitar que se li escapi el riure. "Té la seva camarilla", diu una altra parlamentària del grup, que hi situa, per exemple, Alberto Casero, el diputat que va salvar la reforma laboral del govern espanyol perquè es va equivocar de botó al votar. Egea es deixa veure pels passadissos del Congrés i la cafeteria, on molts cops esmorza o dina sol, només acompanyat de la seva tauleta, potser per llegir sobre criptomonedes.

stats