Política19/12/2013

El govern espanyol recorre la subhasta elèctrica i espera que sigui anul·lada

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme creu que hi ha pogut haver manipulació en la subhasta d'aquest dijous, que ha disparat el preu de la llum un 11%

Ara

BarcelonaEl PP creu que la subhasta elèctrica d'aquest dijous —que ha disparat el preu de la llum un 11% a partir del gener— ha estat manipulada. Així ho ha assegurat el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que ha sol·licitat l'obertura d'una investigació a la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) perquè "analitzi si hi ha hagut competència o alguna manipulació en la subhasta d'aquest matí".

Soria ha qualificat d'"inacceptable" el resultat de la subhasta i ha assegurat que si en la investigació encarregada a la CNMC s'hi aprecia "manipulació" es passarà a invalidar-la. De fet, el ministre ha afegit que espera que la CNMC anul·li la subhasta i invalidi la pujada del preu.

Cargando
No hay anuncios

El govern espanyol analitzarà el contingut de l'informe per estudiar modificacions al mercat de la subhasta perquè sigui més transparent, més competitiu i no hi hagi "cap tipus de manipulació".