Política 19/12/2013

El govern espanyol recorre la subhasta elèctrica i espera que sigui anul·lada

El ministre d'Indústria, Energia i Turisme creu que hi ha pogut haver manipulació en la subhasta d'aquest dijous, que ha disparat el preu de la llum un 11%

Ara
1 min
El ministre espanyol d'Indústria, Energia i Turisme, Juan Manuel Soria, aquest dimecres al Congrés / EFE

BarcelonaEl PP creu que la subhasta elèctrica d'aquest dijous —que ha disparat el preu de la llum un 11% a partir del gener— ha estat manipulada. Així ho ha assegurat el ministre d'Indústria, Energia i Turisme, José Manuel Soria, que ha sol·licitat l'obertura d'una investigació a la Comissió Nacional dels Mercats i de la Competència (CNMC) perquè "analitzi si hi ha hagut competència o alguna manipulació en la subhasta d'aquest matí".

Soria ha qualificat d'"inacceptable" el resultat de la subhasta i ha assegurat que si en la investigació encarregada a la CNMC s'hi aprecia "manipulació" es passarà a invalidar-la. De fet, el ministre ha afegit que espera que la CNMC anul·li la subhasta i invalidi la pujada del preu.

El govern espanyol analitzarà el contingut de l'informe per estudiar modificacions al mercat de la subhasta perquè sigui més transparent, més competitiu i no hi hagi "cap tipus de manipulació".

stats