Palma
Política25/05/2022

Jarabo, sobre les crítiques de “bloqueig” de l’Orgull de Vivas: “Hi ha un retard administratiu”

La regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI amenaça de deixar el seu càrrec a Cort si no se celebra l'esdeveniment a Palma

ARA Balears/Alba Tarragó

PalmaLa regidora de Justícia Social, Feminisme i LGTBI, Sonia Vivas, ha amenaçat aquest dimecres de deixar el seu càrrec a l'Ajuntament de Palma davant del "bloqueig" del regidor de Participació Ciutadana i Govern Interior, Alberto Jarabo, per celebrar la setmana de l'Orgull a Palma. Davant això, Jarabo ha declarat –preguntat pels mitjans de comunicació– que "no hi ha cap bloqueig", sinó "un retard en el procés administratiu".

"Aquest Ajuntament està molt orgullós. Tota la comunitat està involucrada en aquesta setmana per poder-ho celebrar amb totes les garanties per poder gaudir-ho", ha defensat el portaveu municipal. "El que es produeix és un retard en un procés administratiu per qüestions tècniques. La decisió de celebrar el Pride és una decisió política", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Segons ha informat Europa Press, Vivas ha explicat en una carta que "comença el seu compte enrere" com a regidora de Cort perquè "si no es rectifica i s'actua de bona fe en aquest assumpte crucial per a la comunitat LGTBI" es veurà obligada "a rompre el govern municipal". Qüestionat pels mitjans si veia "raonable" aquesta postura, Jarabo ha indicat que "entén el nerviosisme". "A mi m'ha passat. Quan s'acosta el dia, sempre és normal que vulguis tenir-ho tot resolt. Estam treballant intensament per poder arribar a temps", ha assegurat.

Cargando
No hay anuncios

Amenances contra el Pacte

En aquest sentit, Vivas ha explicat que si ella marxàs del Pacte de Cort, aquest quedaria en minoria i "es veuria forçat a fer polítiques de consens". En concret, la regidora de Cort ha subratllat que des de la seva àrea han contemplat "amb estupor" com per part de Jarabo s'han bloquejat processos i procediments perquè no es dugui a terme el primer Pride a Palma, que consisteix en una setmana d'activitats entorn del tema LGTBIQ+.

Cargando
No hay anuncios

"S'han posat traves constantment perquè no es dugui a terme aquesta celebració vital per al col·lectiu", ha dit la regidora, qui ha asseverat que Jarabo "va ordenar la paralització de la celebració de manera verbal i faltant al procediment administratiu ordinari". Davant això, Vivas ha afirmat que li ho va dir al batle de Palma, José Hila, qui es va reunir amb Jarabo aquest dimarts. Segons Vivas, l'edil no va aconseguir que canviàs d'idea. "La gravetat dels fets és que no sols està boicotejant la celebració del Pride, sinó que està impedint una expressió popular de lluita contra la LGTBIfòbia", ha escrit la regidora en referència a Jarabo.