Política 26/05/2019

Els socialistes s'imposen al Consell de Mallorca i empaten amb el PP a Menorca

El Partit Popular ha guanyat en el Consell d'Eivissa

Ara Balears
1 min
Façana del Consell de Mallorca

PalmaEl PSIB-PSOE guanya per primera vegada en la història les eleccions al Consell de Mallorca. La candidatura liderada per Catalina Cladera aconsegueix deu consellers, tres més que els de l'any 2015. El PP continua perdent vots i obté set consellers, enfront dels deu que va tenir en els comicis del 2015. No obstant això, la caiguda no és tan espectacular com en les eleccions de 2015, quan va perdre nou consellers respecte de 2011.

MÉS per Mallorca perd un conseller i, així, la llista encapçalada per Bel Busquets només aconsegueix quatre representants, mentre que fa quatre anys Miquel Ensenyat en va tenir sis. Així i tot, serien la tercera força política. Vox entra en el Consell amb tres representants, la mateixa xifra que Unides Podem, que ha perdut dos consellers. Ciutadans millora el seu resultat i suma un representant més i El Pi manté els seus tres consellers.

A Menorca, el PSIB sumaria quatre consellers, el mateix nombre de consellers que el PP. MÉS per Menorca repeteix els tres consellers mentre que Podem i Ciutadans sumen dos representants cada un i El Pi i Vox no tenen representació al Consell de Menorca.

A Eivissa el resultat és diferent, ja que el PP suma sis consellers i el PSOE en suma 4. En el cas d'Unides Podem, aconsegueixen tenir representació amb dos consellers insulars, igual que Ciutadans, que ho fa amb un.

stats