POLÍTICA
Política 05/06/2014

El Senat aprova amb els vots de PP, PSOE, PSC i CiU la tramitació urgent de la llei de successió

Els nacionalistes del PNB s'hi han abstingut, mentre que IU, ICV, ERC i Amaiur s'hi han oposat

Ara / Acn
1 min

MadridEl ple del Senat ha aprovat aquest dijous amb els vots del PP, PSOE, CiU, part de l'Entesa (6 afirmatius del PSC), i part del Grup Mixt que el procés de tramitació de la Llei de successió es faci de manera urgent i per lectura única. El text s'aprovarà primer al Congrés el dia 11 i s'elevarà a la cambra alta el 17, de manera que les Corts podran proclamar Felip VI a partir del dia 18. Els sis senadors del PNB s'han abstingut, i IU, ICV, ERC i Amaiur hi han votat en contra.

El Senat va acordar incloure la qüestió del procediment com a últim punt de l'ordre del dia del ple d'aquesta setmana per poder resoldre el format de la tramitació abans fins i tot que el projecte de Llei orgànica s'hagi aprovat al Congrés. Aquest fet ha provocat les queixes de formacions com ICV. El senador Jordi Guillot s'ha queixat del que considera un trencament de les regles del Senat i ha lamentat que les dues grans formacions espanyoles es neguin a fer un debat amb profunditat d'una llei tan transcendental.

Per contra, el PP i el PSOE han justificat el tràmit d'urgència i lectura única, reservat només a lleis senzilles o on existeix un molt ampli consens, per "l'excepcionalitat" del moment. CiU ha defensat el seu vot afirmatiu -s'abstindrà en la votació de la llei pròpiament dita- en el sentit que considera que aquesta és una qüestió només de procediment, i no de fons.

stats