Senat
Política15/11/2022

El Senat debatrà la possibilitat de limitar la compra de cases per part d'estrangers a les Balears

La moció de Vicenç Vidal es votarà aquest dimecres

ARA Balears

PalmaLa limitació de la compra de cases a les Balears per part de ciutadans estrangers serà un dels punts de debat del ple d'aquest dimecres al Senat. A petició del senador autonòmic de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, la Cambra Alta estudiarà la possibilitat d'establir una normativa que limiti d'alguna manera la compra d'habitatges illencs a les persones no residents.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, Vicenç Vidal ha remarcat que és imprescindible "reforçar la necessitat que es reguli la venda d'habitatges a les Illes Balears en la línia del que han fet territoris de la Unió Europea com les Illes Aland a Finlàndia" per tal de frenar l'especulació immobiliària i posar solució als problemes d'accés a l'habitatge que viuen actualment els residents a les Illes Balears.

A més, un altre dels punts que se sotmetran a debat i posteriorment a votació és la cogestió dels aeroports de les Balears. En aquest cas, el senador autonòmic de MÉS per Mallorca ha defensat que s'ha de posar remei a la saturació turística que es viu a l'Arxipèlag tot i els "excessius interessos de tipus privat que planen sobre Aena". A més, Vidal ha reclamat "més inversions en seguretat i d'augment de personal per als aeroports illencs".

Cargando
No hay anuncios

Així, per a Vidal "cal aprofitar la presidència espanyola de la UE que Pedro Sánchez ostentarà de juliol a desembre del 2023 per reclamar l'estatus d'insularitat per a les Illes Balears en el marc europeu tal com preveu el Règim Especial de Balears". Una oportunitat, per al senador, que "seria un error perdre" i que "convé començar a blindar en seu parlamentària ara aprovant mocions com la que es debatrà dimecres"