Partits
Política 27/04/2023

El Senat aprova una moció del PP per indemnitzar per residència els funcionaris a les Balears

L'objectiu és afavorir la permanència dels treballadors públics en els territoris on hi ha una major dificultat per cobrir les vacants

ARA Balears
2 min
El ple del Senat

PalmaEl ple del Senat ha aprovat aquest dimecres una moció presentada pel PP per adoptar durant aquest any diverses mesures respecte a les retribucions i indemnitzacions per residència dels funcionaris a les Balears. Segons ha informat Europa Press, amb 129 vots a favor, 122 abstencions (PSOE i PNV) i cap vot en contra, la moció, que ha estat aprovada a la Cambra Alta i reconeix els elevats costos que suposa donar aquest servei a les Illes, vol afavorir la permanència dels treballadors públics en els territoris on hi ha una major dificultat per cobrir les vacants.

El PP va assenyalar, a l'escrit de la moció, que els costos d'insularitat que sofreixen els ciutadans balears "són molt superiors" als que reconeix l'Estat, ja que, no només ha augmentat el preu dels béns de consum i dels serveis, sinó que també en els darrers anys ha tingut lloc un encariment "molt agut" dels preus del mercat immobiliari.

El partit també ha exposat que és "imprescindible" tenir en compte aquesta realitat perquè el personal dedicat al servei públic a l'Arxipèlag pugui augmentar en un 50% l'increment retributiu que estableix l'article 19.2 de la Llei de Pressupostos Generals de l'Estat per enguany. El PP planteja que això suposarà un pressupost de mínim 18 milions d'euros addicionals als ja contemplats en els PGE.

La senadora del PP per Mallorca, María Salom, ha assegurat que els serveis públics "són de pitjor qualitat cada dia" i ha lamentat que els nous funcionaris "arriben quasi obligats i, quan poden, demanen anar-se'n". A més, ha indicat que "mentre en els darrers 20 anys la població de Mallorca ha crescut un 30%, el nombre de funcionaris ha disminuït un 10%".

La moció votada també recull un estudi sobre els costos reals que suposa als empleats públics la feina a les Balears. Així, amb les dades es vol actualitzar la indemnització per residència i poder ajustar-la a la realitat.

stats