Política17/03/2019

L'eurodiputat popular Santi Fisas acusa Cayetana Álvarez de Toledo de menysprear Catalunya i la llengua catalana

La número 1 del PP per Barcelona de cara al 28-A va dir aquest dissabte que el fet que ella no parli català dona "més sentit" a la seva candidatura

Ara

BarcelonaL'eurodiputat popular Santi Fisas ha carregat aquest diumenge contra la cap de llista del PP per Barcelona a les eleccions generals, Cayetana Álvarez de Toledo. Ho ha fet a través d'una piulada a Twitter i després que la candidata del PP per Barcelona a les eleccions del 28-A afirmés que el fet de no parlar català encara donava "més sentit" a la seva candidatura. Fisas creu que aquestes declaracions són "un menyspreu a Catalunya i la llengua catalana" i li retreu que no és la manera adequada de "combatre l'autodeterminació".

Cargando
No hay anuncios

Fisas encara és eurodiputat pel PP al Parlament Europeu, tot i que l'any passat va anunciar que no es tornaria a presentar. El dirigent popular s'ha desmarcat més d'una vegada de l'ala més dura del partit. A finals de l'any passat, per exemple, va defensar que li agradaria que els líders independentistes sortissin de la presó abans del judici i va criticar que el PP hagués deixat "massa coses" a mans de la justícia per resoldre el conflicte català.

Amb l'anunci del seu adeu com a eurodiputat, ha començat una cursa per disputar-se la seva plaça. Fa setmanes que diversos dirigents històrics del partit a Catalunya, com l'exdelegat del govern espanyol a Catalunya Enric Millo, l'actual diputada al Congrés de Diputats Alícia Sánchez Camacho o també el regidor a l'Ajuntament de Barcelona Alberto Fernández Díaz, pugnen per aconseguir-la. Tot apunta, però, que serà l'actual portaveu popular al Congrés de Diputats, Dolors Montserrat, que s'endurà la plaça de Fisas.

Cargando
No hay anuncios

Precisament, Montserrat va quedar desbancada per Cayetana Álvarez de Toledo a la candidatura per Barcelona, tot i que bona part del partit a Catalunya ja tenia coll avall que l'exministra seria la número 1. La direcció popular ha volgut apostar per un perfil dur i bel·ligerant contra l'independentisme per recuperar el terreny perdut i batre's amb la líder de Ciutadans, Inés Arrimadas.