Govern espanyol
Política 15/03/2023

Sánchez rellevarà Darias i Maroto després de la moció de censura

El president espanyol renuncia a una crisi de govern més àmplia abans de les municipals

2 min
Pedro Sánchez i António Costa a la cimera hispanoportuguesa de Lanzarote.

MadridEl president espanyol, Pedro Sánchez, ha volgut tallar de soca-rel els rumors sobre l'abast que tindria la crisi de govern que està obligat a fer per poder situar la ministra d'Indústria, Reyes Maroto, i la de Sanitat, Carolina Darias, com a candidates a les eleccions municipals a Madrid i a Las Palmas de Gran Canària, respectivament. "Els dono un titular, la crisi de govern serà després de la moció de censura i se circumscriurà a les dues ministres. Les trobaré a faltar, però com a secretari general del PSOE els desitjo tota la sort del món en les seves comeses", ha dit Sánchez al costat del primer ministre portuguès, António Costa, des de Lanzarote, on s'ha celebrat una cimera hispanoportuguesa.

De fet, la ministra Maroto ja es va acomiadar dels periodistes a la sala de premsa de la Moncloa dimarts passat, un gest que es va interpretar com que la crisi de govern era imminent. Sánchez executarà un canvi quirúrgic del seu executiu abans de les municipals i autonòmiques del 28 de maig i renuncia a una operació de més abast. Serà en funció del resultat en els comicis que Sánchez podria plantejar-se una remodelació més àmplia per afrontar els últims sis mesos del mandat.

El president espanyol sí que ha aprofitat la compareixença davant dels mitjans per carregar contra ERC i EH Bildu pel seu vot contrari a la reforma de la llei mordassa. "S'ha de lamentar que tant ERC com Bildu han actuat per càlculs polítics, i hi ha una cosa que és pitjor que fer càlculs, i és errar en el càlcul. I ells han errat en el càlcul", ha dit. Visiblement molest, Sánchez ha defensat que l'acord entre el PSOE i Unides Podem derogava tots els articles que havien provocat que la llei de seguretat ciutadana es conegués com a llei mordassa, i ha recordat que la iniciativa parlamentària havia partit del PNB.

stats