Política16/04/2019

Sánchez posa com a exemple el creixement de la ultradreta finlandesa per mobilitzar l'electorat indecís

"L'important d'una campanya electoral no és com comença sinó com acaba", ha dit el president

Germán Aranda

VigoEl to de Sánchez, les paraules emprades i els punts clau del seu discurs no canvien, a grans trets, mentre les enquestes li somriuen. Però aquest migdia, en un dinar-míting a Ourense, ha trobat un exemple molt d'actualitat per mobilitzar el vot progressista i de centre: Finlàndia, on fa dos dies la ultradreta va quedar a només un 0,2% dels vots i a un escó dels socialdemòcrates, guanyadors de les eleccions.

"Allà els socialdemòcrates també es pensaven que guanyarien per molt i al final només han tret 6.000 vots a l'extrema dreta. L'important d'una campanya no és com comença sinó com acaba", ha advertit Sánchez, que un cop més ha edificat el seu discurs sobre tres pilars: "La justícia social, la convivència dins del marc de la Constitució i la neteja i regeneració democràtica contra la corrupció".

Cargando
No hay anuncios

En un míting amb menys propostes que defensa de la gestió feta –"En aquests set mesos hem fet més per Ourense i per Galícia que el PP en set anys"–, ha reivindicat que "ser patriota és treballar perquè Espanya sigui cada dia un país millor, i això és el que fa el PSOE". Ha defensat "la redistribució del creixement econòmic" i ha recordat mesures recents com l'ampliació del permís de paternitat o el dret a subsidi per a persones més grans de 52 anys.

El president ha ofert la seva ajuda als candidats a alcalde de la ciutat, Rafael Villarino, i a president de la Xunta, Gonzalo Caballero, per guanyar les pròximes eleccions municipals i autonòmiques davant d'un PP hegemònic a Galícia. Confiat que això canviarà, Caballero ha qualificat de "nefast" el balanç dels deu anys de Feijoo al capdavant del govern i ha dit, sobre els partits de dretes, que "les tres paperetes representen el mateix", i que el PP "ha abandonat la moderació". En cap moment, ni Sánchez ni els seus companys de partit s'han referit a la "pluralitat nacional", que no es menciona explícitament al programa del PSOE.

Cargando
No hay anuncios

A més, Caballero ha demanat a Casado que "faci rectificar" o cessi immediatament al cap de llista de Huelva, Juan José Cortés, que dilluns va acusar Pedro Sánchez de "seure amb assassins, violadors i pederastes, que vol deixar al carrer quan tregui la presó permanent revisable". Casado, però, estava donant suport en aquell mateix moment al seu "amic" en un acte públic a Huelva.