Detectius
Política 12/04/2024

Sáenz de San Pedro va contractar detectius per cercar micròfons al seu despatx

La contractació es va fer el passat mes de setembre i es va pagar amb doblers públics

ARA Balears
1 min
EuropaPress 5433721 conseller empresa empleo energia alejandro saenz san pedro sesion control

PalmaEl conseller d'Empresa, Treball i Energia, Alejandro Sáenz de San Pedro, va contractar una empresa de detectius per revisar possibles sistemes d'escolta o micròfons que hi pogués haver instal·lats a la Conselleria, encara que no se'n va trobar cap. Així ho han confirmat aquest divendres fonts pròximes, detallant també que la citada contractació, pagada amb doblers públics, es va fer al setembre, poc després del canvi de Govern, tal com ha avançat aquest divendres Última Hora.

Aquestes mateixes fonts han destacat que és una pràctica habitual que les administracions contractin aquest tipus de serveis per revisar micròfons o ordinadors intervinguts, per exemple. En aquesta línia, han citat altres casos, entre ells el de l'expresident de l'Autoritat Portuària, Juan Gual de Torrella, qui gràcies a això va localitzar unes càmeres en el seu despatx, o el del Consell d'Eivissa, que va contractar detectius per investigar urbanitzacions il·legals, segons han afirmat les fonts.

En la roda de premsa posterior al Consell de Govern, el vicepresident Antoni Costa ha assegurat que cap altra conselleria va sol·licitar els serveis de detectius per cercar possibles micròfons. Segons ha assegurat el portaveu de l'Executiu, la policia va recomanar que es fes aquesta recerca exclusivament en el Departament d'Empresa. Les conclusions de la feina detectivesca es varen traslladar en un informe intern que, segons ha expressat, "va determinat que en aquell moment no hi havia micròfons, però que n'hi podria haver".

stats