Parlament
Política 12/12/2023

El diputat de Formentera canvia de veïns al Parlament: de la bancada del PP a Més per Menorca

Sa Unió acusa Córdoba de "manipulació" i diu que el que queda és una moció de censura al Consell insular

2 min
El president de Formentera, Llorenç Córdoba

PalmaEl diputat de Sa Unió de Formentera i president del Consell de Formentera, Llorenç Córdoba, canviarà de veïns a l'hemicicle del Parlament després de les tensions que ha mantingut en les darreres setmanes amb el PP i també amb la direcció del seu propi partit. El diputat ha evitat aquest dimarts comparèixer al ple, però tot i això la Junta de Portaveus ha aprovat la seva sol·licitud de canvi de lloc. Abans seia molt a prop de la bancada del PP (partit que forma part de la coalició de Sa Unió de Formentera) i a partir d'ara ocuparà l'escó número 31, entre Més per Menorca i Vox.

Córdoba s'ha negat a dimitir com a diputat i també com a president del Consell Insular, malgrat que el seu propi partit li ho demana. Tant Sa Unió de Formentera com el Govern l'acusen de voler condicionar el seu suport a l'Executiu a un increment retributiu, cosa que ell nega, encara que tampoc ha volgut concretar mai, a preguntes dels periodistes, per què va decidir posar en escac el seu estatus de soci estable dels populars.

En paral·lel a la decisió de la Junta de Portaveus a Palma, des de Formentera, el conseller de Sa Unió, Óscar Portas, ha acusat Córdoba de "manipular i intentar jugar amb la veritat". Segons ha recollit Europa Press, Portas, en relació amb l'actitud de Córdoba, ha assenyalat que la seva dimissió serà "difícil", per la qual cosa només queda negociar amb l'oposició una moció de censura. Així, Portas ha reiterat que la situació "no està bé" perquè Córdoba "no entra en raó i continua contant la seva versió de la pel·lícula" i que "el que és preocupant és que cada vegada es creu més el paper que està interpretant".

Portas també ha indicat que el passat dilluns no va arribar a tenir lloc la reunió entre els consellers de Sa Unió i els grups d'oposició per debatre una possible moció de censura, per la qual cosa la trobada probablement tindrà lloc aquest dimarts. Pel que fa a la reunió entre Córdoba i els consellers, fins i tot els de l'oposició, Portas ha explicat que el president va assegurar que tenia proves físiques de la seva innocència, es va limitar a repetir el que s'havia publicat a la premsa i el que ja havia manifestat amb anterioritat.

Així mateix, el conseller de Sa Unió ha afirmat que "l'oposició ho té clar" i que probablement consideri que "no són convincents" les explicacions de Córdoba. "Tenim alguna cosa més i està en mans de l'advocat. Quan puguem mostrar-ho a l'oposició, ho farem. Com més aviat millor, i intentarem ser tan àgils com sigui possible en aquest assumpte", ha remarcat. D'altra banda, pel que fa a les paraules de Córdoba afirmant que certes persones havien provocat aquesta situació en tenir interès a prendre el poder en el Consell, Portas ha desmentit aquestes acusacions assegurant que "és preocupant perquè el president està delirant" i mescla "el que pensa i diu amb coses que imagina".

Des de la formació també han volgut expressar el seu suport als dos consellers a qui Córdoba ha demanat la dimissió i han recordat que en la trobada d'aquest dilluns, el president sí que va exigir la destitució dels dos consellers si no presentaven la dimissió, i els donà una hora per fer-ho.

stats