Roben a punta de pistola els ordinadors i telèfons de la família Pujol que investigava l'Audiència Nacional

Un grup d'encaputxats es va emportar ara fa un any la furgoneta que els transportava

ARA
2 min
Jordi Pujol Soley i Marta Ferrusola amb el seu equip d'advocats a l'entrada de l'Audiència Nacional de Madrid.

BarcelonaA punta de pistola i amb passamuntanyes, quatre homes van assaltar el 23 de novembre de l'any passat una furgoneta de transport de mercaderies: contenia tots els ordinadors, memòries USB, tablets i telèfons de la família Pujol que des del 2014 estaven en poder de l'Audiència Nacional. Així ho explica La Sexta i ho ha confirmat l'ARA. El vehicle, de l'empresa MRW, havia estat contractat pels advocats de la família per traslladar de Madrid a Barcelona els dispositius, que l'alt tribunal va investigar en el marc de la macrocausa contra la família de l'expresident de la Generalitat per presumpte blanqueig de diners.

Com explica La Sexta, els fets van tenir lloc a tres quarts de vuit del vespre a l'avinguda Entrevías de Madrid. El transportista conduïa una Fiat Ducato i portava els paquets al magatzem des del qual després s'enviarien a les oficines del gabinet jurídic que defensa la família a Barcelona. Es va aturar en un semàfor i, de sobte, un tot-terreny negre amb els vidres tintats se li va entravessar al davant. Quatre encaputxats armats amb revòlvers van trencar els vidres d'una finestra del vehicle i el van treure per força. Apuntant-lo amb una arma, el van obligar a estirar-se a terra i tot seguit van fugir amb els dos vehicles. La furgoneta de MRW no va aparèixer fins hores després: li havien calat foc en un descampat proper.

Entre altres coses, assegura el mitjà citant diligències judicials, es van quedar 15 memòries USB, 8 ordinadors, diversos monitors, telèfons, targetes de memòria, tablets i DVDs. A més, el conductor va explicar que també portava una caixa de rellotges d'alta gamma entre els papers. La unitat de delinqüència econòmica i fiscal (UDEF) va requerir el material informàtic de tots els membres de la família Pujol investigats entre el 2014 i el 2017, i fa dos anys la família va reclamar que els tornessin el material perquè, al marge que els aparells eren seus, contenien molta informació privada que no tenia res a veure amb els fets investigats. El robatori, segons La Vanguardia, s'estava investigant en el jutjat d'instrucció número 8 de Madrid, però l'agència Efe va informar aquest dijous a la nit que el cas es va arxivar el 21 de maig del 2021 sense que es pogués identificar els assaltants.

stats