Política20/06/2022

El relator de l'ONU per als drets de reunió i associació veu "rellevant" el Catalangate i reclama que es prohibeixi l'ús de Pegasus

Antich reclama a Voule que intervingui perquè el govern espanyol "faci una investigació immediata" del Catalangate

ARA

BarcelonaEl relator especial de l'ONU per als drets a la llibertat de reunió pacífica i associació, Clément Voule, ha assegurat aquest dilluns que el Catalangate és un cas "rellevant" i creu que s'ha de pressionar els estats perquè s'aturi l'ús del programa espia Pegasus. Alertat en una sessió del Consell de Drets Humans de l'ONU pel president d'Òmnium Cultural, Xavier Antich, del cas d'espionatge massiu a polítics i activistes independentistes, Voule ha instat aquest òrgan a "adoptar mesures contundents" per tal que els països "prohibeixin l'ús de Pegasus": "Ens posa en perill a tots". Mentrestant, aquest relator aposta per una "moratòria a la venda d'aquest tipus de programari espia".

Cargando
No hay anuncios

En la seva intervenció, el president d'Òmnium ha reclamat a Voule que intervingui perquè el govern espanyol "faci una investigació immediata" del Catalangate. "Espanya va fer servir Pegasus per atacar el cor de la democràcia: la societat civil i l'oposició política", ha denunciat Antich, que ha lamentat que l'executiu de PSOE i Podem hagi "incomplert la seva obligació d'investigar" l'espionatge a l'independentisme.

Per aquest motiu, Òmnium pressiona els organismes internacionals perquè ajudin a esclarir els fets i es pugui "sancionar els responsables", segons Antich. "És fonamental per garantir que aquests actes intolerables no es repeteixin mai més", ha conclòs. Òmnium ha explicat que la intervenció d'Antich davant d'aquest consell de l´ONU forma part de la campanya de l'entitat en coordinació amb la resta d'afectats per l'espionatge per alertar del cas en òrgans internacionals de protecció de drets humans.